dilluns, 16 de maig del 2011

La Casa dels Quatre Gats


Com ja he comentat més d'una vegada m'encanta deambular sense rumb fix per les parts antigues de les nostres viles, ja que sovint sempre hi ha un petit racó, una petita cantonada per on mai havies passat tot i que has passat pel costat milers de vegades que et guarda una sorpresa. Avui parlaré d'una d'aquestes sorpreses.

Quan vaig a València sempre que puc m'escapo a fer un tomb pel vell i bell barri d'El Carme, un d'aquells llocs on pots trobar aquella màgia alegre i senzilla d'aquella València antiga de barri de pescadors. Aquell barri guarda encara uns quants racons màgics, i un d'ells el podem trobar al carrer Museu, al tocar de l'antic convent d'El Carme, un racó simple però curiós alhora on es pot gairebé tocar aquella màgia que hom crea de forma anònima sense saber ben bé perquè, de fet, no és més que un mur ...

Casa dels Quatre Gats

... un simple mur on hom ha creat la miniatura de la façana d'una casa gòtica pairal amb tota mena d'increïbles detalls com ara la font o les rajoles i que serveix de gatera ...

Casa dels Quatre Gats

... i m'agradaria fer esment del dibuix de les rajoles i del seu text ...

Casa dels Quatre Gats

.... on es pot llegir "A la memòria dels cuatre gats que quedaren al barri del Carme l'any MXCIV. Mai se les va sentir un miau mes alt que altre" acompanyat del dibuix dels quatre grats. L'any MXCIV (1094)el Cid va prendre Balansiya després d'un llarg setge que va imposar a la ciutat.

Qui sap qui i perquè va crear aquesta petita obre mestre de l'art del carrer que jo anomeno 'La Casa dels Quatre Gats' però que he vist anomenar 'La Casa dels Gats' !! Si s'està per València i es passa pel costat val la pena veure-ho per observar el nivell de detall assolit.

Per cert, a la mateixa paret, un mica més amunt, hi ha una de les típiques rajoles que es poden trobar per diferents indrets de El Carme i que recorden el nivell al que va arribar l'aigua d'un desbordat riu Túria l'any 1957.


Nota Independent : Aquest cap de setmana ha hagut el festival d'Eurovisió i la representant espanyola ha quedat la tercera... començant per la cua. Com acostuma a passar, els mitjans espanyols cometen que això es degut a que els estats veïns es voten entre ells i Espanya té pocs veïns. Doncs bé, jo proposo que si volen guanyar Eurovisió el que han de fer és facilitar la independència del Principat de Catalunya, el Pais Valencià, les Illes Balears (serem confederació però a Eurovisió participarem per separat), Euskadi i Galiza i així obtindrien molt més punts veïnals que no ara !!! Si en el fons els hi surt favorable i tot !!


Me'n vaig al badiu ...

Visca la terra !!

7 comentaris:

Sergi ha dit...

Quina currada la gatera aquesta! Ara que, ja et dic ara que el meu gat no passa per aquest forat!

AhSe ha dit...

Quina caseta més maca! Pero dins no hi ha gats, oi? A la foto les coses que surten dins són maons. Miaaaaaaaaaaaaaau!! :-( :-( :-( :-(

El porquet ha dit...

Meravellosa aquesta descoberta amb la que m'has fet gaudir! M'encanten aquests secrets!

Laia ha dit...

Que bonic!!! M'ha agradat molt això de que "mai se les va sentir un miau més alt que altre"! Ben avinguts! :)

T'imagino també com deus haver pres la foto... això és arran de terra! ^^

Carquinyol ha dit...

xexu: el forat enganya !!! ;)

AhSe: ei... és que estan fent reformes !! :D

El porquet: A mi també !!

Laia: Si és que jo m'arrossego per on calgui per a portar-vos el bo i millor xDD

Yáiza ha dit...

Quina cosa més bonica i més curiosa! A mi també m'agrada conèixer i trobar racons com aquest de les ciutats o pobles que conec... Així que si algun dia baixo cap a València et faré cas i buscaré aquest carrer.
He de dir que als meus gats tampoc els cap el cul per aquesta gatera...

Per cert, he vingut a parar aquí saltant de bloc a bloc. No he comentat res de la primera entrada perquè encara no estic preparada mentalment per parlar del triomf del PP a Badalona... us acompanyo en el sentiment! (Al meu poble, poc els ha faltat...)

Anònim ha dit...

Esta casita ya ha sido reformada, la casita original no tenia dos pisos sino uno pero con las reformas del barrio la tirarón y se tuvo que reconstruir...........

Publica un comentari a l'entrada