dijous, 24 de març del 2011

El que em permet tenir moments blocaires amb potes


(Encetem un micaco iOS...)Foto iPhone

Aquest any vaig realment de bòlit i no tinc gaire temps (ni gaires forces) per a fer tot el que voldria. Una de les causes és una major activitat a l'àmbit laboral, una altra és  l'arribada d'en Micaquet, que tot i que comporta molta feina i moltes hores de son (sobretot en aquests primers mesos) també proporciona moltes satisfaccions... i és que, de fet, sovint estic desitjant arribar a casa per passar-me una bona estona amb ell en braços !!

Tot això fa que qualsevol invent que ajudi a aprofitar el temps sigui vist com manà caigut del cel, i de moment aquest invent és en Pipon, l'iPhone 4 que em va regalar la meva dona pel meu aniversari. No era el primer smarrphone que tenia, de fet ja feia bastants anys que portava dispositius amb connexió a internet basats en Windows Mobile a la butxaca, i si bé cal dir que aquests dispositius també em van anar força bé, la diferència de coses que podía fer amb ells i amb les que puc fer ara és estratosfèrica.

Cada día passo com a mínim una hora i mitja al metro. Fins ara aquest temps l'aprofitava, en part, veient sèries de TV. Ara, en canvi, puc fer molt més: llegir de bon matí diversos diàris i guardar-me aquelles notícies que m'interessen, llegir i comentar els blocs que segueixo (això abans m'era molt costós de fer amb WM) o fins i tot escriure apunts pel meu bloc (de fet gran part d'aquet apunt l'he escrit al metro). Però això no és tot, també puc endreçar l'agenda, la llista de la compra, administrar remotament els ordinadors de casa o, fins i tot, actualitzar la comptabilitat domèstica. Sense gaires esforços i sincronitzant de forma quasi immediata les dades amb el meu equip de sobretaula, ja que la comunicació amb els Macs (si ets usuari d'aquests ordinadors) és fantàstica.

Tot això és possible gràcies a l'ampli ventall d'aplicacions que pots trobar pels dispositius iOS (iPhone, iPod Touch, iPad...) N'hi ha moltíssimes aplicacions, cosa que fa que de vegades costi trobar aquella que fa allò que vols de la forma que vols. Per això voldria avui presentar unes quantes d'aquestes aplicacions, per si poden ser útils a algú més. No són ni de bon tros totes les que utilitzo, però de moment comencem per aquestes següents :

Reeder : És un client de Google Reader, si utilitzes aquest servei de Google per realitzar el seguiment de blocs i de pàgines que t'agraden i tens un dispositiu amb iOS, Reeder t'encantarà, ja que no només t'avisa de les noves entrades pendents de llegir, a més té una mena de format de 'lectura ràpida' que et permet llegir el nou apunt sense haver d'entrar a la pàgina,  tot i que també et permet entrar a la pàgina de forma molt fàcil i així, per exemple, poder deixar comentaris.

Pocket Informant : No és l'aplicació d'agenda més vistosa que té l'iOS però per a mi és la més pràctica. Perquè? Doncs perquè permet combinar les tasques i els calendaris de forma que ho podem consultar tot d'una ullada. A més, permet combinar calendaris sincronitzats amb Google Calendar amb tasques sincronitzades amb Toodledo de forma que en el moment que marques una tasca a fer o una cita a un calendari automàticament ho podràs consultar des de qualsevol altre ordinador o dispositiu.

• Awesome Note : El substitut perfecte dels post-its. Permet fer qualsevol tipus d'anotació, agrupar-les per carpetes, fer llistes de tasques a fer i moltes coses més. És ideal per guardar idees, esborranys d'apunts pel bloc (o apunts totalment escrits). A cada nota pots afegir una data de caducitat, etiquetes i imatges. Per si fos poc, té un atractiu disseny gràfic i permet sincronitzar les dades amb Google Docs o Evernote (aquest últim és el que jo utilitzo).

iCab Mobile : Safari és el navegador que ve per defecte en l'iPhone i va prou bé... però iCab Mobile per al meu gust va millor. Té una major similitud amb els navegadors d'escriptori que estem acostumats a utilitzar, mostra les pàgines exactament igual a com es veurien en un navegador d'escriptori i permet utilitzar plug-ins que expandeixen força les seves funcionalitats. Un plug-in que trobo indispensable és del de 'Read It Later' que permet guardar la pàgina web que estàs llegint en aquest servei d'internet.

Shopping List : Permet fer una cosa tan simple com és la llista de la compra. Pots realitzar diferents llistes per diferents començos i pots agrupar els productes per categories (jo els agrupo per la seva ubicació dins del centre comercial on acostumo a comprar i així ja tinc l'itinerari de compra creat). Pots indicar el número d'unitats a comprar de cada producte i fins i tot pots guardar el preu, de forma que abans d'anar a comprar ja et pots fer una estimació de quan et gastaràs. El seu disseny gràfic també és força atractiu i fàcil d'utilitzar.

Read It Later : És el client d'aquest servei d'internet on et pots donar d'alta gratuïtament. Permet accedir a les pàgines que tens guardades, assignar-les etiquetes o realitzar recerques. Una de les millors coses que té (per a mi) és que, de forma similar al que fa Reeder, pots llegir el contingut de la pàgina sense haver d'entrar en ella i sense descarregar tots els elements gràfics que la composen, de forma que permet una lectura molt àgil. A més, permet consultar aquestes pàgines fins i tot offline.

I fins aquí les aplicacions que volia destacar avui. Un altre dia m'agradaria escriure sobre altres tipus d'aplicacions, com ara aquelles de gestió remota dels equips o que interactuen directament amb serveis i aplicacions del Mac.


Nota appleísitca: Aquest divendres posen a la venda l'iPad 2... i ja podeu imaginar qui acaba de trencar la guardiola per comprar-se'n un !!!


Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

5 comentaris:

AhSe ha dit...

Ostres home, però com has pogut tenir un windoze mòbil a la teva butxaca durant tant de temps!!

Per cert, quan provaràs l'Android? ;-)

sànset i utnoa ha dit...

Doncs jo porto un Android i de moment fa el pes. I gratis, eh???

*Sànset*

Laia ha dit...

Jo vaig una mica perduda amb totes aquestes noves tecnologies, però si et serveix per aprofitar una hora i mitja de metro (és moltíssim!!), doncs benvingut sigui!! De fet, jo ara porto el mòbil més minimalista que existeix al mercat, diria... L'anterior se'm va trencar i econòmicament passo per una època complicada!

Una abraçada ben forta per tu i una de més suau pel micaquet!!! :)

Carquinyol ha dit...

ahse : No fa pas gaire el WM era de l'únic que podies trobar, i jo el que volia era passar-me a l'iphone a la primera que pogués. Android? La veritat és que de moment estic satisfet amb el que tinc !

sanset: Diuen que els android estan molt bé, però també diuen que pateixen una mica allò que li passa al Windows d'haver de treballar sobre hardware molt divers. No sé, jo de moment sé que ara mateix l'iphone cobreix el que necessito.

Laia: hora i mitja no és res ! Imagina't el temps que gastava quan treballava a la UAB !! En Micaquet ara mateix el tinc dormint a sobre meu, avantatges de poder comentar des de l'iphone!! En quan es desperti li dono l'abraçada de la teva part !

tobuushi ha dit...

Renoi quina guardiola que deus tenir, el darrer cop que vaig trencar la meva en van sortir dues aranyes, un botó de nàcar i el cargol que perdo de tan en tan.
Per cert aquí surt per 312 euros, pel que veig molt més barat que Catalunya.

Publica un comentari a l'entrada