dimarts, 28 de setembre del 2010

68, 55 i 9

(Encetem un micaco taurí...)Foto Torero

Gran aquelarre taurí ahir a la Monumental. A la plaça de braus de Barcelona, amb menys de mitja entrada, els seguidors de “la fiesta nacional” van tornar a reivindicar el seu dret a veure com assassinen animals per diversió. Entre les protagonistes de la jornada no va faltar (com no!) la “nina popular”Alicia Sánchez-Camacho, a qui “brindaron un toro” segons informa El País , en un romantic gest que faria plorar a la mateixa Belén Esteban... ai que maco això de que et dediquin l’assassinat d’un animal !! La festa va discórrer enmig d’aquest ambient de pau, amor i espases sagnants fins al seu climax final, en que. en un enunciat propi d'un acudit, un torero, un diputat del PP i un de Siutadans van sortir damunt de les espatlles dels aficionats de la plaça, dexain ben clar que “els problemes que realment preocupen als ciutadans” i que tan defenien aquests dos partits eren les curses de braus.

I és que sobre això de les curses de braus podríem dir moltes coses. Realment des d’un punt de vista animalista no té sentit prohibir les curses de braus i no prohibir els correbous. I és que per molt diferents que siguin els dos esdeveniments el fet és que l’animal pateix en el dos, ja que sense entrar a discutir en qui pateix més i en quin menys la veritat és que per l’animal tant l’un com l’altre són una autèntica mala passada. Cal recordar que tot aquest patiment només es per a divertir a una grapat d’espectadors.

Ara bé, des d’un punt de vista legal i polític això és perfectament lícit fer-ho. A mi és que em fa molta gràcia escoltar totes aquestes veus de titllen tot aquest assumpte d’‘hipòcrita’. No és hipòcrita la Constitución Española que permet a unes determinades ‘comunidades autónomas’ associar-se si així ho decideixen i ho prohibeixi taxativament a unes altres? O no és hipòcrita un sistema de finançament que permet que unes ‘comunidades’ tinguin un de determinat i aquest mateix se’ls negui a altres escudant-se en la Constitución? O no és d’hipòcrites celebrar uns determinades festivitats religioses on l’activitat més practicada és prendre ‘finos’ i menjar tapes de carn de porc en unes dates en que aquella precisa religió prohibeix fer-ho? O no és hipòcrita dir als altres el que han de fer a casa seva però posar-se les mans al cap quan són els altres els que insinuen que has de fer tu a casa teva per arreglar els problemes que tens? És coherent demanar coherència als altres quan un mateix només la coneix si la cerca al Google?

Però anem al que els cou de debò. El que els cou de debò a certs sectors no és la prohibició de les curses de braus en sí, sinó que aquesta decisió s’hagi pres de forma unilateral des del Govern de la Generalitat de Catalunya. I els cou sobretot pensar en que legalment (amb aquelles lleis que han tingut a bo ‘donar-nos’) *no hi poden fer res en contra* (i per això ja estan avisant de que canviaran les lleis, que si aniran al Constitucional, que si patatim, que si patatam...), O sigui, que ens han donat una sèrie de competències ben delimitades... i tot i així s’ha fet des d’aquí quelcom que els ha molestat !! Serà possible aquests catalans !!

I és que el que realment els cou és pensar que si amb 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencionsel Parlament ha decidit prohibir les curses de braus, amb 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencions també es poden decidir altres coses... sempre que hi hagi unitat per a fer-ho ! I és precisament això, només la existència d’aquesta possibilitat, el que els posa ben nerviosos !

Nota coherent: El que passa amb tot això és que els que ens demanen coherència no han entès el problema. Al Principat de Catalunya el problema no els tenim amb els bous (per això no els prohibim).... sinó amb el toreros !!

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

3 comentaris:

Sergi ha dit...

El que no acabo d'entendre, sense entrar en altres qüestions que tractes, és quin problema hi ha en no voler fer curses de braus. Aquí hi ha aficionats, ja ho sabem, però la majoria ho detestem i ho trobem una aberració. Doncs no en fem. Prohibir és una cosa molt lletja... però bé, potser era l'única opció. Però obligar-nos a fer aquesta 'fiesta' és una bajanada, què més els dóna si aquí no ho volem fer? És com si a Catalunya obliguéssim que cada poble tingui colla castellera per decret.

sànset i utnoa ha dit...

A molts els fot més no poder que disposem del nostre "petit parlamentet de pa sucat amb oli". Per ells, millor com estàvem fa mig segle. Ara, que vagin bordant, cap problema.

La teva "nota coherent" és per emmarcar-la. No, que dic! Millor si l'envíem al Mundo o a la Razón, a veure quanta bilis poden treure.

*Sànset*

Anònim ha dit...

Tenim unes competències extremadament minses, i per un cop que es fan servir s'organitza tot aquest rebomobori. El que els hi fot és haver perdut una tradició que ells consideren espanyola i que el Parlament hagi decidit sobiranament. Totes els altres tonteries que puguin dir és literatura barata.

Publica un comentari a l'entrada