divendres, 25 de juliol del 2008

El perquè de tot plegat


(Encetem un micaco aclaridor...)Gorg

La realitat sovint és mostra obscura i amagada, has de llegir entre línies i entre gestes el que està passant realment, no són pocs els artificis que s'utilitzen per a que els més humils dels mortals no ens assabentem del que està passant realment, no en va algú va dir ben encertadament que la informació és poder. Amb aquesta manca d'informació sempre ens poden tatxar de llunàtics o de paranoics quan denunciem certes coses.

Per això és agradable quan, de sobte, amb un simple gràfic s'entenen moltes coses. Així, d'una ullada, s'entén l'esgarrifança que els hi entra als espanyolistes i botiflers quan escolten parlar dels Països Catalans, s'entén l'afany de crear moviments blaverencs que trenquen la nostra unitat, s'entén l'odi envers la paraula independència, s'entén perquè la Constitución Española prohibeix agrupació de "comunidades" i s'entén l'atac constant que patim els catalans; tot s'entén clarament quan veus aquest gràfic ...

Font: El Periódico

... on es veu que, deixant de bandaMadrid, que segons com contis apareix o no com a solidària ( coses de l'enginyeria fiscal... ) , i Múrcia ( que, recordem, va ser conquerida per Jaume I i repoblada amb catalans tot i que no formi part dels Països Catalans ) qui paga l'estat on vivim som nosaltres i Euskalherria. D'aquest fet s'han fet ressò diversos diaris com El Periódico o el Levante, però qui més clar ho diu ( com ja passa generalment en aquest temes ) és en Vicent Partal, al seu Mail Obert titulat "el mapa, el mapa", i té tota la raó del món. Poques vegades veurem dibuixar tan clarament un mapa dels Països Catalans per part del Gobierno ...

Font: El Periódico

... i parlant del Gobierno, no hauríem d'oblidar la jugada de murris que han fet els socialistes. Ells van dir que publicarien les balances fiscals, i ho han fet.... a mitjans de juliol, per no fer gaire soroll, i encara rai que no ho han fet a mitjans d'agost !! I és que això dels socialistes a mi cada dia em fa més gràcia, a l'editorial d'El Periódico, per exemple, tot i fer-se ressò de que ens manlleven el 9% del PIB donen més importància al fet de que finalment han acomplert la promesa de publicar les balances que a queixar-se del comportament de sangonera fiscal per part de l'Estat !! És més, segons com es llegeixi sembla que ens hem de conformar amb la publicació de les dades ( dades que, per una altra part, venen d'una de les parts interessades, i, la veritat, costa molt de creure que no siguin pas encara més escandaloses... )

En fi, que hi ha coses que no canvien, tal com cantava Al Tall ja fa anys "Lladres que entreu per Almansa no sou lladres de saqueig que ens poseu la cova en casa i des d'ella governeu, Governeu de lladrocini i rapinyeu governant; sou fartons de vida llarga que mai voleu acabar.... No s'ensenya en les escoles com van esclafar un país, perquè d'aquella sembrada continuen collint fruits"

Jo sóc d'un país on a la por li diuen seny, i tinc un país al costat on a l'espoli li diuen solidaritat.

Nota Personal : Darrerament porto una etapa amb moltes coses a fer que hem deixen poc temps lliure. Tot i que en silenci, segueixo els vostres blocs. Espero que per setembre tot torni a la normalitat !!

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara em posaré una cançoneta del Tall! Una cosa és clara, per molt que la gent no li agradi el nom, el "Mapa" existeix.

Anònim ha dit...

I si enlloc de donar a l'estat espanyol una part dels teus diners, els donaries als pobres de Africa, com s'anomenaria la cosa?

A mi em sembla que aqui on soc he de pagar mes impostos perque pago a 2 governs, eh... I se que a tu et semblara be aquesta cosa, pero a mi de debo que aixo no em sembla solidari!!! Menys mal que no em posen a pagar impostos tambe per al estat rumanes, aixo si que passaria de tot!

El veí de dalt ha dit...

Dels sociates, fia-te'n poc. Dels PP, gens. Què ens queda? ERC? Ara per ara, ni el bon dia es mereixen els seus dirigents. CiU? El llast d'Unió és una rèmora i Mas, un home imprecidible. Bé, ens queda el badiu dels micacos...D-)

Per cert, l'altre dia vaig pensar en vós en un post. Crec que t'agradaria la troballa que vaig fer a la web...

ddriver ha dit...

fins que no esmolem les eines ens fotaran la 14-15 sempre que vulguin

Rita ha dit...

No hi ha més cec que el que no hi vol veure, noi...

Carquinyol ha dit...

vullunfestuc: és curiosa aquesta manera de pensar en que pensen que canviant el nom canvien la realitat. Més curiós és veure que hi ha gent amb la que els funciona.

ahse: la cosa és diria igual, espoli, perquè mentre no em deixin a mi decidir si vull ser solidari i amb quina quantitat no deixa de ser un espoli. I el problema no és que paguem dos governs, és que paguem uns quants més!! Jo encantant que em deixin pagar només a un govern sobirà i quatribarrat.

veí de dalt: Gràcies company. Ho vaig veure, ho tinc guardat per dedicar-hi més temps quan pugui. Tota una troballa. I de qui refiar-te ? Ara mateix de ningú, cada vegada anem pitjor.

ddriver: com dic sempre, per menys d'això els nostres avis ja estarien al carrer organitzant una de bona.

rita: doncs si.

Publica un comentari a l'entrada