dilluns, 21 de desembre del 2015

Quatre coses sobre el 20D

(Encetem un micaco postelectoral…)

Només quatre comentaris sobre les eleccions espanyoles de l'altre dia. Per reflexions molt millors recomano aquest article d'en Vicent Partal.

• Abans de res: això no ha de canviar res en el camí que ha agafat el Principat. No hem d'esperar "què" faci Madrid, massa temps ho hem fet. Ara hem de seguir amb el nostre camí, formar govern i anar directe a la independència. I, mentrestant, ja anirem responent al que arribi des de "la capital del reino (de al lado)"

• La notícia "estrella" que semblen voler vendre certs mitjans és que Podemos es reforma en la selva voluntad (ja veieu, és noticia que un partit faci una cosa que diu el ser programa que farà…) vol impulsar fer un referèndum sobre Catalunya. El que no he llegit per enlloc és com seria aquest referèndum (es votaria a Catalunya o a tota Espanya per exemple?) ni com pensa portar-lo cap endavant, car Podemos no té majoria ni al Congreso ni al Senado com per a poder modificar la Constitución, i el cas del Senado és justament el més destacable ja que allà qui té majoria ab-so-lu-ta és el PP.

Podria provar de fer un referèndum sense modificar la Constitución? Podria, però immediatament tindria denúncies per inconstitucionalitat, i ja sabem que n'opina el Tribunal Constitucional de tot això.

I això considerant que 'realment' vol fer aquest referèndum com s'ha de fer, que aquesta és una altra qüestió, no serà de primera vegada a Espanya una cosa era 'de entrada no' i després va ser sí...

• La CUP té tot el dret a no presentar-se a les eleccions espanyoles pel motiu que sigui... ara bé, utilitzar-ne els resultats pels seus interessos ho trobo poc ètic i molt oportunista. I molt menys encara dir que el resultat del 20D representa el que vol la societat catalana, deslegitimant així el que va dir aquesta mateixa societat el 27S en clau més casolana.

• Que el partit amb més diputats a Espanya i que fins ara governava des de Madrid, el PP, sigui l'últim a Catalunya diu moltes coses de com és la relació Espanya-Catalunya i no ajuda a legitimar al govern espanyol al Principat.

• Ara en que a Madrid estan en estat de shock i encara no saben com formaran govern és el moment de fer-ho a Catalunya. Aconseguir tenir un govern independentista estable al Principat seria un cop molt dur, política i informativament. No podem deixar passar (una altra) oportunitat, i menys com aquesta.

• I seria molt interessant veure com respondria Espanya a la formació del govern català !

Esperem esdeveniments, però si us plau... no fem més el passerell !!

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

1 comentari:

Sergi ha dit...

Completament d'acord. Ara ens hem de posar d'acord, perquè és el nostre moment de menjar crispetes. Ja hem estat prou l'espectacle, ara siguem espectadors.

Publica un comentari a l'entrada