divendres, 5 de juny de 2015

De xiulades i respectes

(Encetem un micaco comparatiu…)

Portem més d’una setmana escoltant i llegint opinions i declaracions de tota mena sobre la xiulada que van fer les aficions del Athlètic de Bilbao i del FC Barcelona a l’himne espanyol a la Final de la Copa del Rei. Des dels sectors independentistes o catalanistes aquest fet l’enmarquen dins de la llibertat d’expressió. Des dels sectors espanyolistes, en canvi, el consideren una greu falta de respecte als símbols de l’estat i proposen penalitzar aquestes actuacions.

Bé, arribat aquí voldria fer unes breus reflexions.

El Parlament de Catalunya és el símbol de l’autogovern de Catalunya, i com a símbol darrerament no para de veure com des de Madrid anul·len les seves lleis i retallen les seves competències, ja sigui per via judicial o per via legislativa.

La Generalitat de Catalunya és el símbol de l’autogestió de Catalunya, i no para de veure com des de Madrid li retallen les aportacions econòmiques per a realitzar la seva feina, així com que no fan cas a les seves queixes.

La llengua catalana és el símbol de la unió del nostre poble, i no para de ser atacada, desprestigiada i retallada arreu on manen els espanyolistes.

L’estelada és el símbol de la lluita per un estat propi, i també ha estat objecte d’atacs, menyspreys i prohibions

Tots aquests ssímbols catalans estant continuament sent desprestigiats des d’Espanya. I ara ens volen fer creure que el realment greu és la pitada de pocs minuts que va rebre un dels símbols espanyols. Realment, no tenen vergonya. Qui vol respecte, primer ha d’aprendre a respectar.

 
 
 
Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

2 comentaris:

XeXu ha dit...

Això que expliques és tan evident com difícil és fer-ho entendre als espanyols. I ho és perquè des del govern i els mitjans es posen les mans al cap i ens tracten de dimonis per una xiulada, i tota la gent els creu, però no els expliquen les vexacions que fan ells als nostres símbols. És més, els donen la volta i fan passar per normal desprestigiar les nostres institucions i símbols, perquè a veure què ens hem cregut, de demanar tant. Expliquem això a la nostra gent, ben explicat, perquè com més es tensa la corda, més distància s'obre entra España i Catalunya, i això ens interessa.

Per cert, quina decepció! No és que el post no sigui clar i explicatiu, com sempre, però esperava que ens valoressis la situació de Badalona aquests dies que esteu en boca de tots. Ahir amb el nomenament de Sabater vaig pensar que avui hi hauria post al Badiu, i quan l'he vist ja reia per sota el nas, però no!

Carquinyol ha dit...

hehehe... bé, això que he publicat avui pensava publicar-ho dimarts passat, així que ja veus com vaig de temps !! En fi, potser dilluns parlo de Badalona, però no puc prometre res ;)

Publica un comentari a l'entrada