dimecres, 19 de novembre del 2014

L'espanyol que va preparar una querella i es va trobar una fractura

(Encetem un micaco judicial…)

Aquesta història comença un dia de tardor, en concret un 9 de novembre. Aquell dia, la Generalitat de Catalunya va organitzar un refer… no, una consu… tampoc, un procés participatiu per preguntar als principantins què pensaven sobre la independència del Principat de Catalunya. El gran detall d’aquell dia va ser que ho va fer desobeint els dictàmens del Tribunal Constitucional espanyol, que havia sospès el refe… cons… procés participatiu en dues sessions llampecs ‘inspirades’ pel Gobierno Español en una maniobra que va fer que Montesquieu es remogués a la seva tomba.

Des del Gobierno Español i partits i mitjans amics s’havien passat setmanes dient que allò del 9N o bé no es faria o bé seria una costellada, i de sobte resulta que no només es fa sinó que l’organització és molt bona, la resposta de la gent (amb 2’3 milions de persones votant) és meravellosa i l’ambient, festiu. Evidentment, això agafa a contrapeu al Gobierno Español… com ho sabem? Només cal veure la compareixença a correcuita del Ministro de Justicia i el seu ja famós micro agafat en celo.

I aleshores comencen les veus demanant que es passi factura a la Generalitat per desobeir l’ordre del Constitucional. En una altra clara demostració de que Espanya és un Estat de Dret amb poders separats la cap del PPC (partit que mana a Espanya i no hi pinta res en Catalunya) diu que està ‘assessorant’ a la fiscalia per actuar contra el president de la Generalitat, mentre Montesquieu ja està batent el record de salt d’alçada a la seva tomba. Però no sembla haver prou, la querella contra en Mas no arriba i el PP ‘suggereix’ una i una altra vegada a la fiscalia que actui. Montesquieu ha sortit disparat i entra en òrbita.

El Fiscal General de l’Estat (a Madrid) té la querella preparada però… Houston tenim un problema ! Resulta ser que els fiscals ‘catalans’ (o sigui, funcionaris espanyols que ocupen plaça a Catalunya) no estan per la feina i es neguen a signar-la ja que no la veuen gens clara. El Fiscal General no s’acaba de creure el que l’està passat i pressiona per a que sigui la Fiscalia a Catalunya qui presenti la querella (ni que sigui per dissimular una mica…) Al final els fiscals ‘catalans’ preparen una querella ‘pròpia’ i resten a l’espera d’ordres.

I durant tot això apareix de nou el PP i diu que el que passa és que els fiscals ‘catalans’ estan ‘contaminats’. Ja veieu: els independentistes hem passat de nazis, jihadistes i ‘perdidos en el espacio’ a virus. O potser és que els ficals aquests veuen massa TV3 ! Montesquieu comença a explorar el sistema solar.

I així estan les coses a hores d’ara d’una querella que és com el WhatsApp per ordinadors, una cosa de la que sempre es parla però mai es veu.

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Estic força al cas d'aquest tema, però ja va bé veure-ho tot en global en aquest resum, per refrescar la memòria, i per no oblidar cap fet dels que estan passant els darrers mesos. Tenim una llista de retrets tan llarga que si algun dia la traiem a Europa, quan siguem indepentents, establiran que Àfrica comença a l'Ebre.

Jordi ha dit...

Ara mateix han dit que el fiscal general de l'estat i defensor de la infanta ha imposat el criteri que l'han demanat des de l'estat per presentar la querella. Diuen que amb un suport quasi unànime. Imagino que a la reunió ha sortit allò de "voleu continuar al vostre lloc?" Fins i tot juristes gens sospitosos de ser independents han dit que no té sentit. Una demostració més de perquè no canviaran mai, que ens volen sotmesos i que qualsevol vot que no sigui Si-si no serveix.

Oliva ha dit...

CORRE LA BRAMA,QUE TOT EL CABR...BE PERQUE AN RIGOL,VA DONAR PARAULE QUE S'HAN FARIEN RESPONSABLES LA "SOCIETAT CIVIL",I QUE LA GENERALITAT SE NAN RATIRARIA....AQUI LO DOLENT ES QUE NO VIVIM EN ESTAT DE DRET.

Carquinyol ha dit...

Xexu: Deixant de banda que t'has menjat tot el País Valencià (ja sé que ho dones per perdut però jo encara no ;) ) t'has deixat també a un altra continent el tros de Catalunya entre l'Ebre i el Sènia ! Home noi, no comencis a regalar territori !!! :P

Jordi: Si tenen sotmesos als seus propis òrgans judicials que no voldran dels demés ?

Oliva: La separació de poders a Espanya és una il·lussió, com moltes altres coses

Publica un comentari a l'entrada