dilluns, 11 de febrer del 2013

Xoc de trens

(Encetem un micaco de colissions…)

Aquests darrers temps molt em escoltat a parlar de les tensions entre el Gobierno Español i el Govern Català. Degudes a les profundes diferències entre tots dos a aquest fet se'l va anomenar 'xoc de trens' i de forma continua han anat sorgint diferents veus (sobretot des de l'unionisme) per mirar d'evitar, o si més no relativitzar, aquest fet. Molts van afirmar que la declaració sobiranista aprovada pel Parlament del Principat va ser el moment en que aquest 'xoc de trens' es va materialitzar.

Però ara sabem que no va ser en aquell moment. El 'xoc de trens' va esdevenir el passat dia 8 de febrer quan podíem llegir el següent …

Notícia Diari Ara
Notícia Diari Ara
Notícia Vilaweb

El Gobierno Español havia decidit passar per sobre de la cada vegada més minsa autonomia de la'Comunidad Autónoma de Cataluña'. Per una banda anul·lant allò que el Parlament del Principat havia aprovat per amplia majoria (prohibir les curses de braus amb la mort de l'animal i la declaració de sobirania) per una altra banda retallant i anul·lant, de facto, competències atorgades per l'Estatut d'Autonomia.

Aquest fet és un greu menyspreu cap al Parlament i el Govern de Catalunya, un menyspreu que cap societat democràtica ha de permetre. Si el PP pensa utilitzar la seva majoria des de Madrid per imposar allò que no pot imposar al Principat de Catalunya per manca de suport electoral és l'hora d'utilitzar la majoria del Parlament del Principat per imposar allò que el poble català ha decidit majoritàriament.

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

4 comentaris:

Sergi ha dit...

La teva última frase ho diu tot. El que a mi m'està tocant la pera és que ens diuen que ara això de la sobirania no toca, que el que importa és sortir de la crisi, i quan intentem fer mesures per millorar en aquest camp, ens ho tiren tot per terra. Què passa, és que no volen que sortim de la crisi, en realitat?? O no volen que en sortim nosaltres perquè pensen que no en veuran ni un duro?

Jordi ha dit...

Està tot tant clar que els dubtes en vers la independència només es poden explicar per un fort sentiment nacional espanyol.

Pels unionistes mai no toca, evidentment així que ni cas. A mi m'emprenya molt això que ara toca la crisi només, com si fóssim incapaços de pensar i actuar en més d'un front.

Anònim ha dit...

Ja posats i pel respecte que li tenen perquè ens deixen tenir un govern catallà? que el disolguin i facin el que vulguin des de Madrid!

Carquinyol ha dit...

xexu: ens volen ofegar econòmica i moralment. Estem patint un atac brutal.

Jordi: potser ells si, ves a saber, no m'estranyaria que no fossin multitasca... ;)

pons007: segur que ho tenen pensat !

Publica un comentari a l'entrada