dilluns, 4 de febrer del 2013

Estat de setge

(Encetem un micaco assetjat…)

La vida política de l'Estat pateix des de fa dies un fot sotrac degut a diferents revelacions que apunten a una possible corrupció generalitzada i sistemàtica de la cúpula del partit en el govern, el PP. Això, però, no ens hauria de fer oblidar la situació en que viu el Principat de Catalunya. I quina és aquesta situació? Doncs ni més ni menys que un estat de setge.

El setge és una de les formes més antigues d'estratègia militar. Consisteix en realitzar un bloqueig militar a una fortalesa o ciutat per aconseguir finalment o bé la seva rendició o bé la seva ocupació per la força. Això succeeix quan el lloc en qüestió no pot ser conquerit fàcilment mitjançant un atac frontal i, aleshores, l'atacant opta per rodejar l'objectiu amb les seves forces bloquejant les seves línies de proveïment, tallant les seves comunicacions amb l'exterior, bombardejant l'objectiu i minant subterràniament les seves defenses amb l'objectiu de reduir-es. Nombroses viles de la nostra terra han patit setges al llarg de la història, sense anar més lluny la mateixa ciutat de Barcelona n'ha patit no menys de tretze, a mans de francs, sarraïns, tropes reials, tropes franceses, austriacistes o castellanes.

I ara mateix Barcelona, i de fet tot el Principat, n'està patint un altre. Perquè els temps passa i les coses semblen canviar, tal i com comentava l'altra dia en l'apunt dedicat al Sant Ofici, però en el fons el que passa no és més que una mera adaptació al temps moderns del que ha passat des de fa centenars d'anys. Repassem el que hem comentat en el paràgraf anterior punt per punt.

· Bloquejar línies de proveïment: Actualment (i en part gràcies a un acord que van aprovar PP i CiU al Congreso) el finançament de la Generalitat de Dalt depèn del Fons de Liquiditat Autonòmica del Gobierno Español, el qual ja anunciat més d'una vegada que ens pot tallar quan ho desitgi i ens ha recordat que estem lligats de peus i mans amb ell. Evidentment, tota l'estratègia del finançament de la Generalitat, l'incompliment de les transferències pactades en l'actual Estatut, el recórrer les taxes de l'euro per recepta o de les taxes sobre depòsits bancaris i l'escandalós resultat de la balança fiscal va dirigida a aconseguir això.

· Tallant les seves comunicacions: No fa gaire van sortir informacions d'un projecte de llei impulsat pel PP per a que el Gobierno Central 'supervisi' les actuacions fora de l'Estat de les diferents autonomies i faci 'recomanacions'

· Bombardejant l'objectiu: No cal dir gaire cosa d'aquest punt, només cal fer una ullada a aquest recull de declaracions que vaig fer no fa gaire temps per trobar una mica de tot: des d'amenaces de quedar fora de la UE, a intervencions militar o a la pèrdua de les pensions.

· Minar les defenses: Un dels pilars de la identitat catalana ha estat la llengua i la seva defensa, i aquest pilar el vol fer saltar pels aires el Ministro de Educación amb la seva llei per carregar-se la immersió lingüística i deixar el català gairebé com una anècdota dins de l'àmbit educatiu.

Un exemple més de que les coses no han canviat tant com alguns voldríem i altres ens venen. Les tècniques canvien però les tàctiques són les mateixes.

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

3 comentaris:

Oliva ha dit...

ASETJAMENT PER FAM, SI SRO¡¡¡¡NOMES ES POT SALVAR,MOMENTANEAMENT ESCLAR,LA CAIGUDA D'AQUESTA COLLA DE "MANGANTES",I LA ARRIBADA D'UN MARIO MONTI,HO TENIM MOLT PELUT,I SENSA "BALUARTS DE DEFENSA",I MASSES GAY DE MONTELLA INFILTRATS.

El porquet ha dit...

Cal no oblidar casos com el setge que van patir els càtars al castell de Montsegur per part de les tropes croades franceses. Creien que eren inexpugnables però van caure per una traïció d'un grupet de gent que es va vendre als francesos i els va explicar com podien atacar el castell.

Compte que, de bombes en seguiran caient, però que per aquí en tenim que també en posen.

Josep ha dit...

El setge actual no requereix bombes, no li calen, tenen el control de la xarxa elèctrica (ENDESA) i el subministrament d'aigua (ACCIONA). També controlen el port, l'aeroport i els ferrocarrils.

Publica un comentari a l'entrada