divendres, 14 de desembre del 2012

Televisions, censures i prevaricacions

(Encetem un micaco televisiu…)

El dia 28 de febrer de 2011 publicava aquest apunt on es podia llegir el següent fragment ...

... només cal recordar que això que ha fet la Generalitat Valenciana d’augmentar la quantitat de les multes a ACPV per tancar TV3 és il·legal, ja que la Generalitat de Sud no té competències per a fer-ho, puix “La Comissió del Mercat de Telecomunicacions assegura que té la competència exclusiva per a sancionar els repetidors “il·legals””. I com són competències estatals qui hauria de dir la seva és el Gobierno Central, que ja ha dit la seva : “No col·loquin sobre el govern espanyol un problema que és dels territoris”.

… ahir, 12 de desembre de 2012 podíem llegir la següent notícia …

Notícia Ara
Notícia Ara

Si un petit blogaire com jo, que no sé res de res de temes legals ni m'hi dedico ni tinc gaire temps per a res, pot arribar a saber llegint diferent notícies i cercant informació per internet que una determinada cosa no s'acaba d'ajustar a la legalitat vigent,… com pot ser que tot un Govern Valencià, amb els seus assessors jurídics i els seus advocats, i tot un Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, amb els seus jutges, fiscals i advocats no ho sàpiguen ?

La resposta lògica és: si que ho sabien, i tant que ho sabien. I tot i així van decidir saltar-se la legalitat vigent. I això, amics meus, té un nom: prevaricació.

La prevaricació és un delicte que es comet quan una autoritat, jutge/advocat o funcionari públic dicta una resolució arbitrària en un assumpte administratiu o judicial, sabent que aquesta resolució és injusta, per la qual cosa incompleix els deures del funcionariat.

I ara que hom sap que aquella decisió no s'ajustava a la legalitat vigent el que s'hauria de fer és investigar perquè va passar. Bé,… això és el que passaria en un país mitjanament democràtic que té molt clar que un dels grans pilars de la democràcia és la separació de poders i que sap la perversitat de la influència política i executiva en el poder judicial. Hom creu que s'iniciarà aquesta investigació ? No fa falta dir gaire més sobre el nivell de la democràcia en aquest país,…

Encara hi ha, però, un altre detall a tenir en compte. Repassem per un moment el que ha dit la Generalitat Valenciana sobre aquest assumpte …

Notícia Ara

… i ara recordem el que van dir el 2007

Notícia Vilaweb 2007

… us és familiar el raonament ? Cinc anys després, amb una sentència en contra i el PP del País Valencià mira d'utilitzar el mateix raonament per mirar de frenar una cosa que sap perfectament que no pot frenar perquè no depèn d'ell. I, no cal dir que, moralment, és aquest un argument vomitiu, ja que ve a dir que com el missatge no els hi agrada s'ha de canviar o no permetran que es difongui. I això també té un nom concret: censura.

Així que ja veieu, en un momentet de no res llegint un petit blog d'un blogaire que gairebé no té temps per a res heu pogut saber que el Govern Valencià ha practicat la prevaricació i la censura. Un no pot evitar preguntar-se el que es podria arribar a saber amb un estudi acurat fet per gent competent, intel·ligent, professional i independent !

Per cert, i per acabar, sabeu que la persona que el 2007 volia censurar l'expressió País Valencià està ara mateix processada pel cas Gürtel? No? Doncs ja ho sabeu...

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

3 comentaris:

El porquet ha dit...

Sí és que ja dic jo que aquest és un blog de capçalera. Enhorabona Carquinyol per clavar-la.

D'altra banda, com bé dius, no només no s'investigarà la prevaricació del Govern valencià si no que, a més, ja responen amb actitud xulesca dient volent imposar la manera de fer d'una televisió que no és seva... fot una pena tot plegat.

Jordi ha dit...

Aquesta és l'actitud típica d'un nacionalista espanyol representada pels PPros. És la seva manera de fer tant que parlen de lleis. Només val el que ells pensen i sempre li posen l'etiqueta de democràtic embrutant la paraula. Es pensen que tot és seu.

Carquinyol ha dit...

El Porquet: Molta pena !

Jordi: És la palla en l'ull de l'altre i la biga en el propi, o la llei de l'embut, o ....

Publica un comentari a l'entrada