dilluns, 16 d’abril del 2012

Banderetes

(Encetem un micaco legal...)

Al Principat hem començat a viure una guerra de banderes. Tot ha començat a Sant Pol de Mar però la cosa segurament s'estendrà arreu del territori...

Recull notícies

L'origen de tot això ha estat el zel que en aquest tema ha aplicat la Delegada del Gobierno en Catalunya, Maria de los Llanos de Luna (és curiós veure un nom tan hippy en una persona tan…) . Segons Llanos de Luna la mesura no respon a motius ideològics, sinó a la voluntat de fer complir la llei.

Bé, anem a veure que diu la llei.

El tema de les banderes està regulat per la llei 39/1981. A grans trets, aquesta llei el que fa és definir com és la bandera espanyola i on i com s'ha d'utilitzar de forma obligada. Bàsicament el que ve a dir és que ha d'estar present a tots els llocs oficials i naus diverses, col·locada sempre en el lloc d'honor i ha de ser com a mínim tan gran com les altres O sigui que si un consistori pengés tres banderetes tamany miniature totes iguals amb l'espanyola al mig estaria complint la llei. Per cert (important pel que comentarem més endavant) s'especifica que a la franja groga es pot incorporar l'escut de l'Estat (obligatori en certs usos).

Ara bé, és interessant observar l'article 8 que diu ...

Ley de Banderas

... cosa que fa que les banderes espanyoles de les següents imatges siguin il·legals ...

Banderes il·legals

... i al ser il·legals, se'ls hauria d'aplicar l'article 9 que diu el següent ...

Ley de Banderas

… cosa que, com tots sabem, no es fa. I no és pas gaire difícil, la Delegación de Gobierno de Catalunya no cal que vagi gaire lluny per trobar aquestes banderes il·legals, en qualsevol botiga de souvenirs de la Rambla de Barcelona en pot diversos trobar exemples.

Per cert, no puc acabar sense mencionar allò que va dir la delegada de govern de que l'estel·lada era una bandera inconstitucional i il·legal. Inconstitucional ja vaig deixar clar que no pot ser, però amb la llei a la mà podem veure que il·legal tampoc ho és. De fet, com ja hem vist, les veritables banderes il·legals no estan essent perseguides per aquesta senyora

I és aquest un assumpte més greu del que sembla, ja que el fet d'aplicar la llei només als ajuntaments però no a altres usos il·legals és una falta definida com a incompliment de deure i que es considerada com a greu per l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. A més, qualsevol tipus de discriminació o assetjament per motiu d'opinió o ètnic també està tipificada també com a falta molt greu pel mateix estatut.

La pregunta és: perquè ningú no ho denuncia això?

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Les lleis, ja saps. Aquesta cosa tan etèria i tan voluble. Son sempre prou ambigües perquè cadascú en pugui fer l'ús que li plagui emparant-se en elles. I alguns ho tenen molt per la mà, com saps.

Jordi ha dit...

La llei l'aplica el més fort. Si és ètica cap problema però si no l'és o és per imposició/molestar/marcar territori, doncs tenim el conflicte.

No és denuncia per passotisme i cansament.

Veig que la meva solució de posar una bandereta de fira no serveix :)

I que hi ha d'altres centres de l'administració on només està la escanyola com casernes de forces de fora?

El porquet ha dit...

Les lleis les fa i les aplica aquell que les crea, amb la qual cosa, tot pot quedar a la lliure interpretació del legislador, i per tant, sempre es pot escombrar cap a caseta.

I que ningú em surti que el poder legislatiu és independent de l'executiu...

Carquinyol ha dit...

xexu:Els altres hauríem de fer el mateix, si més no per mirar de tocar el que no sona.

Jordi: Penso que els partits independentistes haurien de denunciar-les totes a la magnífica Delegada del Gobierbo que tenim al Principat per a que estigués entretinguda.

I respecte l'escanyola, llegeix-te l'article 3 de la llei :

"2. La bandera de España será la única que ondee y se exhiba en las sedes de los órganos constitucionales del Estado y en la de los órganos centrales de la Administración del Estado.

3. La bandera de España será la única que ondee en el asta de los edificios públicos militares y en los acuartelamientos, buques, aeronaves y cualesquiera otros establecimientos de las Fuerzas Armadas y de las Fuerzas de Seguridad del Estado."

El porquet: Just per això hem de trencar les regles del joc, perquè són les *seves* regles i el *seu* joc.

Publica un comentari a l'entrada