divendres, 2 de desembre del 2011

Ni clar, ni català, ni tan sols parlar


(Encetem un micaco censurat...)

El Parlament és un lloc on es va a parlar. Bé, en teoria a parlar i a escolar el que diuen els altres, però la part d'escoltar la deixarem de banda que està per demostrar. En fi, continuem, al Parlament s'hi va a parlar, i per a fer-ho s'han de respectar unes normes de convivència i respecte per evitar que allò es convertís en un programa de Telecinco (tot i que hi ha gent als que els agradaria que fos així). El problema ve quan es volen definir aquestes normes de forma massa exhaustiva i partidista.

L'altra dia llegiem el següent titular ..

Notícia Ara

Notícia Ara

Al siutadano Jordi Cañas, com tots sabem mestre en l'art de l'oratòria i posseïdor d'un discurs ric i elaborat, sembla ser que no li agrada escoltar que 'Espanya ens roba' i que practica 'espoli fiscal' vers el Principat. És simptomàtic que el membre d'un partit que ha fet bandera de la falsa acusació de que el nostre país no permet que certs col·lectius s'expressin d'una determinada manera vulgui censurar com s'expressen els altres. Pel que es veu, si fos per ells, nosaltres ni parlaríem català, ni parlaríem clar, ni tan sols parlaríem !

El cas és que a la presidenta del Parlament(CiU) això, sembla ser l'ha semblat correcte i ha decidit prohibir determinades expressions. Prohibir parlar de determinades coses en el Parlament és una d'aquestes alarmes que haurien de saltar quan s'avalua la cultura democràtica d'un país... ai Nurieta la que pots liar !

Anem a agafar-ho per la vessant torracollons.. 'Espanya ens roba' no es pot dir, però 'Espanya ens furta' sí? Suposem que prohibim també tots els sinònims... 'el govern d'Espanya és un lladre' seria admissible? i si volem dir 'Espanya ens roba la il·lusió' ho podrem dir ? I si diem 'Espanya ens (renta la) roba' ?

Canviant una mica de tema, el mateix dia en que llegia aquesta notícia, podria llegir una altra de similar ...

Notícia Levante-EMV

Notícia Levante-EMV

Al PP tampoc li agraden determinades expressions i mira de reprimir-les. Just com els Siutadanos amb la ajuda de SiU, perdò, CiU. Els uns i altres no es cansen de repetir que vivim a un estat democràctic, amb llibertat d'expressió, on totes les idees són defenibles però alhora de la veritat apliquen la censura vers tot allò que no els hi agrada des de les més altes instàncies de poder.

I ara és quan anem al nucli de la qüestió, i és que hi ha determinats grups 'democràtics' que no volen que es parli de determinats temes. Aquesta és la seva democràcia. De nou, no han inventat res, tampoc volen que diguem que 'Som una nació' o el 'Catalonia is not Spain'. Potser tenen por de que de tant dir-ho ens acabem convencent-nos de que és possible. Per cert, que no tenen prou en intentar fer-nos callar sinó que a sobre es dediquen a vendre que els que reprimim als demés som nosaltres...

I per cert... som una nació, Catalunya no és Espanya i Espanya ens roba !!



Me'n vaig al badiu...
Visca la terra lliure!!

6 comentaris:

Yáiza ha dit...

Tot plegat fa pudor de socarrim. Aquesta mena de coses són detestables, em posen de mal humor així ja de bon matí! Argh!

Jordi ha dit...

Ho he dit moltes vegades: el PP i Cs com a satèlit són partits hipòcrites i cínics. Qualsevol cosa val si serveix als seus fins si no, és il·legal, brut...

tobuushi ha dit...

Molt bona "Espanya ens (renta la) roba, el problema és que en cada bogada perdem un llençol.

andr0mina ha dit...

Si CiU és "bastió del catalanisme", menuda merda de bastió.

M'ha encantat descobrir el teu bloc, escrius molt bé i és força interessant ;)
Ets valencià, no?

Carquinyol ha dit...

Yáiza: Ai si et contés l'humor que porto darrerament...

Jordi: Però després volen manar "para todos". Amb dos collons !

Isaac: I els que tornen els tornen foradats !!

andr0mina: Benvingut i gràcies ! Jo sóc de Badalona, la meva muller és la valenciana.

andr0mina ha dit...

se t'han apegat, doncs, algunes cosetes d'aquella parla :P

Publica un comentari a l'entrada