dilluns, 31 de maig del 2010

la crosta de l'odi


(Encetem un micaco revelador...)Pintada: Perquè tant d'odi ?

"El món en el que vius és només una aparença, sota d'aquest món existeix un altre... el món real", aquesta frase de la pel·lícula Blade encaixa a la perfecció amb el tema del que vull parlar avui. I és que sovint la vida que vivim es mostra d'una manera que no és del tot real, així, hi ha temes que ja sigui pel correctisme polític, per la hipocresia social o qualsevol altra raó cultural, social o econòmica no es mostren tal qual són. En català tenim una frase feta per aquests casos: "Veure's el llautó" que significa "revelar-se allò que realment hi ha sota una aparença enganyosa". I és que aquestes aparences enganyoses solen ser crostes finíssimes que salten davant qualsevol fet. I just l'altra dia va saltar un tros d'aquesta capa.

Dissabte celebràvem allò que diuen que és un "festival de cant" i que s'anomena Eurovisió. Doncs bé, durant l'actuació d'Espanya va haver-hi un petit contratemps ...

Font: 20 minutos

... però no és aquest fet el que va fer saltar aquella crosta a la que em referia abans, sinó el fet de que el personatge en qüestió fos català i sortís en barretina. Això va fer aflorar de nou aquell sentiment anticatalà que hi ha en un cert sector de la població espanyola, i alguns representants d'aquest sector de seguida van publicar les seves opinions, algunes d'elles terribles i que mostren un odi certament immens ja que no són, ni de lluny, proporcionades al fet en qüestió.

Font: 20 minutos
Font: 20 minutos

Això demostra, una vegada més, el fort sentiment de xenofòbia que existeix en l'Estat Espanyol cap a tot allò que soni català. I és que un dels símptomes de la xenofòbia és culpar a tot un col·lectiu pels fets que realitza una persona en concret. En aquest cas no només s'han dedicat a vilipendiar al protagonista en qüestió sinó que, de seguida, han atacat al seu poble només pel sol fer de ser català i sortir amb una barretina. Si hagués estat murcià, per exemple, i hagués sortit amb el barret típic murcià hagués hagut un atac generalitzat cap a Múrcia? Ho dubto molt.

I el realment preocupant és que als autors de molts d'aquest comentaris que són constitutius de delicte (com ara apologia de la xenofòbia, del genocidi i, fins i tot, d'amenaces de mort) no els hi passarà absolutament res. Al lloc de publicació, els 'amics' de la pàgina web del 20 minutos, realment no els hi passarà res de res, ja que la setmana passada ja va aparèixer una sentència que no feia responsable a l'administrador d'una pàgina dels comentaris que els usuaris poguessin deixar en ella, mesura que trobo perfectament raonable. Ara bé, els senyors del 20 minutos no seran responsables judicialment d'aquest comentaris, però èticament tenen uns procediments molt discutibles, ja que com ja he parlat en altres ocasions, s'aprofiten (quan no promocionen) aquest anticatalanisme visceral.

Tot i així, el que si seria perfectament possible seria perseguir als autors d'aquests comentaris (de fet, violen la llei)... ho faran? Tots sabem que no... però.... i si el cas aquest estat similar però a l'inrevés. I si aquests comentaris haguessin estat publicats en la pàgina web d'un diari, posem basc, i tinguessin un signe antiespanyol? Algú dubte que, a hores d'ara, la pàgina estaria tancada i els seus responsables 'gaudirien' d'un viatge cap a la Audiencia Nacional mentre s'estaria investigant als autors dels comentaris?

Doncs és precisament per això Espanya no funciona, ni ho farà mai.



Nota Espanyolista: Realment que no acabo d'entendre aquests espanyols que declaren que els catalans som espanyols i que tenen odi cap a tot allò que soni català. De veritat no trobem cap incongruència en declarar-se espanyolista, dir que Catalunya és Espanya i tot seguit odiar a una part de la població del teu país ?.


Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

9 comentaris:

AhSe ha dit...

En part fa por, en part fa fàstic veure tots aquests comentaris més estúpids - segurament els seus autors seran igual de llests que els seus escrits. El problema és que sense guerra us seria difícil separar-vos. Podrieu ser una altra Slovenia, si tinguessiu la voluntat... Però això no passarà, oi?

Marga ha dit...

No t'hi posis pedres al fetge, Carquinyol.
El nivellàs dels comentaris diuen molt dels comentaristes, ja m'entens...
Aquesta gent només llegeix el 20 minutos, premsa groga i gratuïta. El criteri que demostren és tant pobre com la seva intel·ligència, tu mateix ho reflecteixes molt bé a la "Nota Espanyolista".

Anònim ha dit...

Al contrari, Espanya funciona perfectament. El qeu va morir ho va deixar ben lligat. Tot va tal com ells volen. A la més mínima, a carregar el seu odi! Quina farsa de democràcia, per favor!

sànset i utnoa ha dit...

Dis-me sado-massoquista, però gaudeixo quan unes persones que posseeixen -merescudament- un premi nobel de literatura ens diuen aquestes coses...

El que no acabo d'entendre és que si no ens estimen gaire, perquè volen que dormim a la mateixa cambra que ells? A mi, si em passés això, i jo fos el llogater, els fotria al carrer. No ho entenc, amb el llestos que són i no actuen amb prou coherència.

*Sànset*

Ull de cuc ha dit...

Realment, em fan llàstima... com molts dieu per aquí dalt, els comentaris estan al nivell dels qui ho han escrit... però... quina llàstima també, això, no? realment, què els hi hem fet els catalans a aquesta gent? res, no?

Carquinyol ha dit...

ahse: el problema és que guerra no és una opció, ja que és la que voldrien la majoria d'aquells violents que es queixen i a l'enemic no l'has de deixar triar mai el camp de batalla.

albert: Espanya no funciona perfectament si és diu que és una democràcia ;)

sànset: saps allò de "ni contigo ni sin tí"? Doncs això...

ull de cuc: una de les eternes preguntes... els hem prohibit llur idioma? els hem abolit institucions? els...

Rita ha dit...

Ni em molesten els comentaris, ells solets ja es desqualifiquen, ni em sembla bé que el Jimmy aquest utilitzi l'argument -que a mi em sona a excusa- de Catalunya per fer aquests numerets que fa.

És molt més seriós que tot això el País, Carquinyol, i la veritat que em coneguin pels numerets d'aquest paio tampoc m'interessa gens.

A mi em preocupa molt més quan els que ens posen a parir són gent intel·lectualment potent i espanyola, que n'hi ha i molts, aquests sí que em fan mal, perquè no em sembla lògic de gent culta.

També em fa mal el tripartit i altres d'aquí que des de fa anys no fan res i el que és més greu no pensen fer res per al País.
Ai, m'he disparat una mica, sorry! :P
Petons, maco!

Carquinyol ha dit...

Jo tampoc trobo bé el que fa aquest senyor, ni que sigui en nom de Catalunya ni de les balenes de l'Àrtic.

Ara bé, jo trobo que tot això si que ens hauria de preocupar. Més que res perquè el vot d'aquesta mena de gent val el mateix que el nostre, després perquè l'odi és un instrument que permet manipular fàcilment a la gent i després perquè cal recordar que havia un grupet de gent cap a la dècada dels anys 20 a Alemanya que semblaven uns pelagats amb idees estrafolàries que van arribar al poder justament manipulant els odis i les pors de la gent. I mira el que va passar.

I respecte els intel·lectuals... avui en dia la majoria s'aliena molt fàcilment a allò que diu la majoria, i sobretot, al que diu el poder.

nimue ha dit...

a mi em cau de pena el senyor Jimmy aquest.
I em fan molta por la gent que fa aquests comentaris tan agressius que has penjat al post!!!

Publica un comentari a l'entrada