divendres, 21 de maig del 2010

Fantasmes Constitucionals


(Encetem un micaco fantasmal...)Fantasmes

Segons la tradició popular gallega la Santa Compaña és una comitiva d'ànimes en pena que vaguen per la nit pels camins. Aquesta processó està formada per dues fileres d'ànimes en pena cadascuna de les quals va envoltada d'un sudari i porta una espelma encesa. Encapçalant aquesta macabra processó va un mortal que porta una creu. Diu la tradició que aquesta desafortunada persona no recorda durant el dia el que fa per la nit. No li permetran descansar cap nit i, dia rere dia, la seva salut anirà disminuint. El condemnat només té dos possibles finals: o mor (i aleshores la seva ànima passarà a formar part de la comitiva) o bé sorprèn algun incaut al que li cedirà la creu i el seu lloc a la terrible processó.

Imatge de la Santa Compaña

Sembla ser que aquesta tradició ha traspassat fronteres i s'ha instal·lat a la capital del regne (del costat). Així, els principantins som testimonis de com una Santa Compaña formada pels membres del Tribunal Constitucional fa anys que es dediquen a transitar no se sap bé quins tortuosos camins portant en comptes d'una espelma encesa el text d'un Estatutet ben retalladet. I tal com marca la tradició, els seus membres formen dues fileres, els 'progressistes' a una banda i els conservadors a una altra, i segueixen a un 'condemnat', elegit entre ells mateixos, que haurà de redactar la ponència de l'Estatutet. I dic 'condemnat' perquè el desafortunat sap molt bé des d'un primer moment que no servirà de res i que no arribaran pas a cap acord. Així arribat el moment decisiu, passarà a formar part de les fileres i s'escollirà un nou condemnat que haurà de redactar un nou text mentre la Compaña Constitucional segueix passejant i passejant eternament sense arribar a cap dictamen, de la mateixa manera que l'Holandès Errant està condemnat a vagar i vagar eternament sense arribar a port.

I tot per no voler reconèixer que el màxim que pot obtenir el Principat per part de l'Estat Espanyol és el que ja té i que la via autonòmica està totalment esgotada des de fa molt temps.



Nota Personal: Cap de setmana llarg a Barcelona !! I a més sembla ser que el temps acompanyarà !! Molt bon cap de setmana a tots !

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

9 comentaris:

AhSe ha dit...

Molt bona metafora! Et felicito per haver-la trobat!

kika ha dit...

he, he bona història!
i desitjo que tinguis un bon cap de setmana llarg!

sànset i utnoa ha dit...

Escolta, saps si els caçafantasmes encara treballen, o ja s'ha jubilat?

Seria una opció...

Bon cap de setmana!

*Sànset*

Anònim ha dit...

Es veu que no es posen d'acord en com intentar maquillar la nova ribotada. La metàfora, excel·lentment trobada!

nimue ha dit...

doncs sí que és una bona comparació! que tingues un bon pont!

zillahh ha dit...

Dic com tota la resta, molt bona la comparació.Realment enginyós.

Met ha dit...

Molt ben trobat.
Però crec que els principatins som els darrers mortals, vull dir que no trobarem cap altre poble a qui passar aquesta creu que és el TC i l'Estat que comporta.

La via autonòmica tal com dius està esgotada. Com ha d'estar les coses perquè a TV· ja hagi fet un reportatge abordant la independència de Catalunya, recordant sobretot el silenci informatiu que es va voler fer amb les consultes sobiranistes.

Carquinyol ha dit...

ahse: gràcies !

kika: gràcies també !

sànset: en cas d'estar en actiu, tenen una feinada !!

albert: sembla que no saben com fer-ho per no retratar-se massa...

nimue: gràcies !

zillah: gràcies igualment !

met: realment és una creu ben feixuga !!

Rita ha dit...

Ei, que se m'havia passat a mi aquest apunt... I mira que és bo, bo, bo.

Molt ben trobat, Carquinyol! :-)

Publica un comentari a l'entrada