diumenge, 25 de gener del 2009

Santa Hipocresia


(Encetem un micaco religiós...)Rita

Diuen que la vida no és complicada, que nosaltres la fem complicada, i és que amb filosofies tan simples com ara "viu i deixa viure" sembla mentida que ens compliquem tan la vida en aquesta petita roca flotant a l'espai. És increïble l'obsessió que tenim moltes vegades en la forma de viure, la llengua que utilitzen o la religió en que creuen dels altres, amb el senzill que seria viure respectant els drets humans i deixant que cadascú visqués com volgués, sense mirar d'imposar res als altres, ja siguis seguidor del Déu Cristià, Jehovà, Alà, la Força o a Valen.

Això que semblaria tan lògic està encara lluny d'aconseguir-se en ple segle XXI. I és que avui en dia encara hi ha moltes veus escandalitzades perquè uns autobusos passegen un cartell on pots llegir que "probablement Déu no existeixi". No explico res nou, és un dels temes habituals de l'actualitat de les nostres terres darrerament, però al llegir les declaracions de la Sra. Rita Barberá no me n'he pogut estar de comentar-les.

La senyora batllessa creu que aquesta campanya és un "disparate y provocación", que no dedica "ni un segundo a disipar el gran problema que tiene España" (en referència a la crisi econòmica i a l'atur) i respecte els seus costos (i els de les respectives contra-campanyes) pensa que "cuánto mejor haría ese dinero dando de comer a la gente que está en paro, destinado a obras sociales y a la gente que está pasándolo mal".

I tot això ho diu una senyora que treballa com a màxima gestora d'una ciutat que es va gastar una morterada de diners públics tancant al trànsit mitja vila per a posar al màxim dirigent d'una determinada religió damunt d'on pont des d'on va realitzar un acte religió. Hipocresia en estat pur. I més hipocresia encara si fem cas al que diuen les males llengües sobre aquesta senyora que es declara"creyente", una cosa realment estranya talment com un negre del Ku Klux Kan , un jueu del Partit Nazi o un català espanyolista.

També em fa gràcia que ara els catòlics vinguin denunciant que existeix un cert clima anti-catòlic, sembla mentida que el pot fer una simple frase a un autobús. Algú els està volen imposar que abandonin la seva religió? No serà que la seva religió fa ja molt temps que no sap ni cap a on va, incapaç d'adaptar-se a un món cada vegada més canviant i volen cercar enemics a l'exterior?. Sincerament, sembla que alguna d'aquesta gent no ha evolucionat pas, només cal llegir les declaracions de l'altre dia del vicari judicial de la diòcesi de Ciudad Real : "los partidos que constituyen las mayorías parlamentarias, las que dictan las leyes están fuertemente sometidos a determinados lobbies o grupos de presión cercanos a colectivos gays o de otra índole, como pueden ser las logias masónicas". Apa, conspiracions gay-masòniques, està vist que el pas dels anys només ha servit per canviar el "judeo" pel "gay".

Perquè la veritat, a la gent amb una mica de raciocini no els engresca pas gaire una religió que té com un dels seus principals manaments "no diràs falsos testimonis ni mentires" i on apareix el president del Consell Pontifici per a la Família de l'Estat Vaticà i ens diu : "La convivencia homosexual debe permanecer como una relación privada dentro de las relaciones de amistad, claro; uno puede considerarla buena o mala, esto es otro asunto, pero debe permanecer dentro de las convivencias privadas". Més hipocresia.

Però és que a més volen modelar la societat segons les seves normes, i per ací ja no passo. Si ells volen viure segons unes determinades regles em sembla perfecte, però que me les vulguin fer seguir a mi també, no. No accepten el divorci ni l'avortament? Doncs que no es divorciïn ni avortin, però que no prohibeixin als demés poder fer-ho !! Sense anar més lluny les associacions de Pares Catòlics demanava no fa gaire que es retirés l'acord per tenir preservatius a preus més econòmics. I, com sempre, ho fan ficant por a la gent i amb dades de procedència, com a mínim, qüestionable, com ara que "s'amaga que els preservatius fallen en un 14%". Segur que amb la seva passió pels números a ells els encantaria que diguéssim "Tenim 0 casos verificats, comprovats i demostrats que ens asseguren que si ets un bon catòlic al morir aniràs al cel" ? Quina dada de les dues és més fiable ?



Nota Personal: Una setmana i mitja de reformes, batallant amb pols, ausència d'aigua calenta, talls de llums... i per si fos poc, l'altre dia el vent també va fer acte de presència. En fi, paciència, que per sort els obrers són força bons i bones persones.

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

8 comentaris:

ddriver ha dit...

quanta rao...
Una cosa,als autubus diu que Deu si existeix. A un autobus d'aquets amb retolador posava Deu existeix i juga al BARÇA,es diu Messi

Albert ha dit...

Es normal, estàn nerviosos, el catalocisme i la dreta rància espanyola, veuen, com cada dia tenen més i méx descrèdit, i que no s'aguanta per cap lloc, totes les seves tesis i doctrines, i una molt clara es la que comentes abans , que és queixen de malvaratament de diners publicx que es podrien destinar a us social, i la dreta amb tota la seva pompa, sempre han fet un us clasista dels diners, pq per exemple, quan ha costat als valencians el gp de f1?¿?¿
salut i república....

Sergi ha dit...

No cal dir que comparteixo les teves opinions. Actualment hi ha moltes coses que no entenc perquè per mi la religió és una cosa totalment passada de moda i sense sentit en la societat actual. Ja no necessitem ningú que ens prediqui, ja ens hem fet grans, si bé podem necessitar un Déu a qui encomanar-nos, això és una cosa que trobo respectable. Ara, el més greu és el que dius tu, és una estupidesa que l'església tingui cap poder de decisió davant de temes socials, quan estan totalment fora de joc, i tenen un pensament arcaic.

nimue ha dit...

Doncs sí... no sé com pot traure l'argument dels diners malgastats precisament ella!!!

(ànim amb les obres! ;)

Laia ha dit...

El sector eclesiàstic, cada vegada que obren la boca per recriminar una societat que se'ls escapa de les mans, es posen més i més en evidència...

Un 14%... que no han vist mai un vídeo d'aquests on hi posen gairebé dos litres d'aigua a dins i no es trenca????

Mmm... sense aigua calenta... mirant-ho pel costat positiu, et quedarà una pell ben maca i no tindràs problemes de circulació :P

Anna ha dit...

al final de l'article per mi toques el quid de la qüestió pel que fa als afers religiosos: el viu i deixa viure. És a dir, viu segons les normes que m'és t'agradin però deixa als altres que visquin amb les seves, no els vulguis imposar les teves idees!

Per cert, una de les coses bones de la TDT és que darrerament he tornat a veure algun capítol de Babylon5. Quant de temps!

Anònim ha dit...

I es que encara hi han pitjors...

Que et semblen aquests?
http://es.youtube.com/watch?v=nT_7m_XjnB4&feature=PlayList&p=61E5092E8F424F7A&playnext=1&index=12

Rita ha dit...

Evidentment que coincideixo plenament amb tot el que dius, però tota aquesta història tampoc em sembla que tingui cap sentit. Penso que les creences són coses molt personals i publicitar que Déu existeixi o no ho trobo una tonteria i encara més el "probablement". No crec que aquesta publicitat pugui fer canviar ningú d'opinió. Personalment, no sóc creient, però no se m'acudiria dir que no crec perquè probablement Déu no existeix. Diguem-ne que sóc més contundent...

Pel que fa als personatges que anomenes, què en podem esperar!?!?!?

Publica un comentari a l'entrada