dilluns, 25 de febrer del 2008

L'estafa de l'ocellot


(Encetem un micaco ferroviari...)TGV


Allò que uns anomenen AVE i altres coneixem com TGV té tots els números possibles per a entrar a la il·lustre galeria on ja hi figuren la baixada dels interessos hipotecaris i l'euro, o sigui, on recordem totes aquelles coses que, en teoria, havien de ser tan i tan favorables i que, en realitat, ens han acabat escurant la butxaca tot el possible... i més, per molt que aquella famosa i pesada família de plastilina ens prometés tot el contrari.


D'aquesta manera els principantins vam poder gaudir la setmana passada del gran canvi que ha portat el recentment estrenat TGV, però aquest "avantatge" no ha estat, a diferència del que repeteixen incansablement els grans mitjans de comunicació, ni la reducció del temps de trajecte ni l'augment de la comoditat, no... la gran diferència és que, si, per exemple, el dia 18 de febrer costava 65,30 euros anar de Barcelona a la capital de la nació del costat en tren ...




Trens 18 Febrer



... el dia 20 de febrer aquest preu mínim havia pujat a 101,30 euros, o sigui, un augment del 55%. I això contant que no et toqui agafar aquell tren que va directe i que té un preu mínim de 119,50 euros on l'augment, en aquest cas, "només" és del 83% ...



Trens 20 Febrer


"On està el problema?", pensen alguns, "l'AVE val més perquè és més ràpid, si vols pagar menys agafa els que ja existien"... això estaria molt bé si *no els haguessin retirat tots* !! Perquè a hores d'ara els únics trens que fan el trajecte Barcelona-Madrid són TGVs. Aquells fantàstics Alvia o Altaria ( que ja voldria jo per a altres trajectes ) que feien el viatge en unes no gaire pesades quatre hores han desaparegut de la graella d'opcions. Vols anar a Madrid en tren? Doncs hauràs d'agafar el TGV nen, no hi ha més opcions. I després encara diuen que és tot un èxit !!.


I, ja posats, anem a desmitificar una altra cosa que també ha aparegut als diaris. Seons aquests, existeix una "tarifa web" la qual, comprant el bitllet per Internet amb quinze dies d'antelació com a mínim, fa que el preu del trajecte sigui de uns 40 i pocs euros. Doncs bé, això és veritat... a mitges, ja que sí, existeix una tarifa web ( no només pel TGV sinó per a tots els trajectes de gran recorregut ) però si vas a comprar-la amb quinze dies d'antelació el més segur és que no la trobis, ja que en moltes de les ocasions els que parlen de les bondats d'aquesta tarifa "s'obliden" de comentar que té *places limitades*, i pel que he pogut experimentar jo molt molt limitades, tant que, per exemple, al trajecte Barcelona-València pels trens del cap de setmana és fàcil que s'esgotin a les poques hores de posar-les en venta.


Recordem, ja que estem en periode electoral, que tot això està promogut des d'un govern dirigit per un partit "d'esquerres" i amb uns socis "d'esquerres", un partit que s'ha dedicat a utilitzar de la forma més electoralista possible tot el tema que ha envoltat el TGV ( talment com ho faria un govern de dretes ), un partit que està en plena campanya electoral i que es juga molt al Principat, tot i que després sembla que som és un destorb que una altra cosa, un partit que té un "comité federal" i que promou una xarxa de TGVs "tan poc centralitzada" que té tipologia d'estrella, un partit que té els mots "socialista" i "obrero" al seu nom... però en fi, ja sabem que els mots, en política, només són simples paraules sense un significat clar que se'n porta el vent.




Nota Empresarial: Ahir llegia que els empresaris reclamaven un abaratiment dels preus del TGV Barcelona-Madrid. Ja només faltaria que s'introdueixin fórmules que permetessin que aquest col·lectiu obtingués viatges més econòmics que els demés, encara que veient tot l'anterior que voleu que us digui...



Me'n vaig al badiu...


Visca la terra !!

2 comentaris:

nimue ha dit...

la veritat és que el més increible per mi és que hagen retirat tots els altres trens! Si algú vol pagar molt diners per anar en AVE, allà ell. Però ens haurien de deixar l'opció d'anar en els altres trens, que tampoc estaven tan malament!

Carquinyol ha dit...

Malament? no estic content jo ni res si en comptes de l'Euromed original em toca un Altaria, que és molt més còmode i espaiós!! I no estaria tampoc gens malament gaudir dels Alvia en aquest trajecte.

Sembla ser que el TGV no està fet pels pobres, almenys a la nostra terra. I a aquest pas, la resta de trens tampoc... i a sobre no paren de demanar que utilitzem el transport públic !!

Publica un comentari a l'entrada