dilluns, 8 de setembre del 2014

Fahrenheit 1984

(Encetem un micaco novel·lesc...)

Fahrenheit 451 ens parla d’una societat on el govern persegueix i destrueix els llibres per evitar que els ciutadans pensin i qüestionin allò que els diuen des del poder. 1984, per la seva part, parla d’una societat totalment controlada pel poder on els ciutadans són espiats constantment i la història reescrita segons els interessos dels que manen.

La setmana passada vam viure les dues coses alhora, per començar amb la cancel·lació de l’acte de presentació de la traducció al neerlandès de la novel·la ‘Victus’ al Instituto Cervantes d’Utretch a causa de que explica la història d’una forma que no agrada al Gobierno Español, almenys en el moment actual. I si ens quedava cap dubte sobre els motius poc després el cap de gabinet de Mariano Rajoy afirmava (en un gest de prepotència increïble des del meu punt de vista) que aquest és un ''llibre manipulador de la història de Catalunya i d’Espanya". I per acabar de completar la comparació un grup espanyolista desconegut va publicar la llista de membres de l’ANC i amenaçava amb publicar la llista d’assistents a la V Catalana del 11 de setembre amb la intenció de que es persegueixi a la gent que hi aparegués.

Dedicar-se a dir que els ‘altres’ manipulen la història i que la ‘teva' versió és la ‘bona’ ja és manipulació de per sí, ho diguin ‘ells' o ho diguem ‘nosaltres’. Dedicar-se a fer ‘llistes negres’ d’assistents ens porta més a temps de la dictadura franquista que no pas d’un estat democràtic. I el més curiós és que tot això ho fan per ‘persuadir-nos’ de que ens quedem. Vosaltres voldríeu viure al món de Fahrenheit 1984?

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

2 comentaris:

Sergi ha dit...

No és que hi puguem viure o no, és que ja hi vivim fa temps. Estem completament controlats. No surt un paio amb bigoti per la tele dient-nos què hem de fer, però no podem fer cap moviment sense que se sàpiga on som. Si tens un smarphone, i qui no en vol tenir un, saben on ets. El gran germà ens vigila, i tant. I no hi ha cap llibertat d'expressió, els diaris silencien informacions o les donen completament de manera errònia. Això és el mateix que prohibir llibres. Tot això passa a nivell global, però el govern espanyol és tan barroer que se li veuen les costures per tot arreu. Són completament patètics. És que si calgués motius per fotre el camp, amb això ja n'hi hauria d'haver prou, per lliurar-se d'aquesta trepa d'impresentables feixistes i retrògrads. Fan molt bons els polítics d'aquí, tant si t'agrada la seva ideologia com si no.

Jordi ha dit...

Són els únics arguments que tenen: amenaçar i comportar-se com a totalitaris. I sobretot qui no pensa com ells no és demòcrata o és un nazi, etc..

Publica un comentari a l'entrada