dimarts, 12 de setembre del 2017

Alea iacta est

(Encetem un micaco manifestant…)

La setmana passada el Principat va creuar el seu Rubicó amb l'aprovació per part del Parlament de les lleis de desconnexió, creant una legalitat catalana des d'on convocar, de forma legal, un referèndum vinculant d'autodeterminació. Des d'aquell moment el clima polític es va escalfar molt i tots hem pogut veure com els esdeveniments i les declaracions es succeeixen a ritme trepidant.

Però restaven importants incògnites, com ara saber si podria la Generalitat de Dalt controlar el que està passant i, sobretot, com respondria la gent a tot això ? Per sort, els dubtes es van esvair ràpidament veient que la majoria d'ajuntaments van decidir col·laborar amb l'organització del referèndum, encara que és cert que a algunes de les ciutats més grans del país s'ha decidit no col·laborar o bé, a hores d'ara, encara no està decidit.

I la resposta de la gent… bé, només cal veure les imatges d'ahir…

Manifestació del 11S de 2017

… sis anys de mobilitzacions milionàries i de forma pacífica és la millor tarja de presentació que un moviment social pot tenir. Si a aquestes alçades encara hi ha qui dubta és que, sincerament, no l'interessa veure la realitat.

I així les coses podem saber de forma clara que ara mateix no hi ha lloc per l'equidistància, o s'hi està a favor de que els ciutadans votin o s'hi està en contra. No hi ha més matisos possibles. Ahir llegia que una batllessa socialista demanava a el president Puigdemont que el Govern no fiqués pressió als ajuntaments… és trist veure que no entenen res: la pressió real ve de la gent del poble que vol votar.

Ahir la gent, de nou, ho va dir de forma clara: vol votar, i molts volen votar SI. Les coses ja estan en un punt de no retorn. La votació, d'una forma o una altra, s'ha de fer, el poble no acceptarà un no com a resposta.

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Estic d'acord amb tu, ja no és hora d'indefinicions, i tots els ajuntaments haurien de ser valents, però ja se sap que partits com el PSC, perdó, el PSOE, practiquen la disciplina de vot i d'actuació, i si la casa mare diu que no, tots darrere a fer cas, no fos cas que perdéssim la cadira o el cap. Són patètics i espero que el poble català no els perdoni. Votarem segur, i com més de cul es posin, més Sí hi haurà. Ja s'ho faran.

Anònim ha dit...

Espero que aquesta hagi estat la última manifestació del 11 de setembre, ja estic fart de multituds amb lo misantrop que sóc jo!

Oliva ha dit...

N'ENTENC LA "POSTURA"DE CERTES ESQUERRES,DE DEBO CREUEN QUE SOTA LA FERULA DEL PPOE.,LAS SEVES IDEAS POLITIQUES TENEN CAP POSIBILITAT?.
EN UN ESTAT NOU...QUI SAP,PERO DINS EL REGNE DE ESPANYA ...PAM I PIPA¡¡¡.

Raquel ha dit...

Igual si, igual al final saciáis vuestra hambre de referéndum y votáis por la Independencia, igual no... Aunque pensándolo fríamente cada día estoy más convencida de que la victoria os traerá el fracaso y la derrota una batalla ganada...

Una independencia hecha sobre unos cimientos basados en un referéndum no pactado es muy mal comienzo, solo trae inestabilidad, en todos los aspectos, económicos y sociales... Tensar la cuerda hasta hacer que se rompa puede pareceros hoy por hoy lo mejor del mundo, la Única vía posible, el ahora o nunca... lastima que la idea romántica que os habéis hecho de que este referéndum os va a abrir el camino hacia la libertad, de ser al final así, vaya a acabar con las ilusiones de futuro de muchos, entre los que espero no esté mi pequeñajo, porque eso sé que nunca lo podría llegar a perdonar...

Igual, quién sabe?, alguien rompe vuestros planes de futuro próximo y las urnas no ven la luz ese día, al final hasta os vendría bien, así podríais seguir engordando más la semilla del independentismo y alzando aún más la voz a favor de la democracia...

Qué triste que tanto unos como otros se crean los amos de la verdadera democracia y, ni unos ni los otros, actúen como verdaderos demócratas...

Igual votáis, igual no... pero, lo queráis pintar del color que lo pintéis, no hay democracia real cuando para algo tan serio como esto no hay ni un mínimo de voluntad para llegar a acuerdos... esto no es un referéndum consensuado, y os da igual!... Así ya os va perfecto... Isolo es un montón más de intereses creados... más de la misma basura que ya tenemos , eso si, basura del color que más os gusta... Y ahora echarme a los leones, no voy a entrar en debates con quien no quiere ver más allá que lo que tiene delante.. lo que vendrá después nadie sabe...

Publica un comentari a l'entrada