dimecres, 16 d’octubre del 2013

Èxits fallits

(Encetem un micaco exitòs…)

Molts independentistes esperàvem amb certa curiositat (i cert neguit) quina seria la resposta dels unionistes a les manifestacions del 11 de Setembre. Volíem confirmar si allò que deien les darreres enquestes i que hom intuïa era cert.

Doncs bé, el dia 13 d'octubre podíem llegir això …

Notícia El Periódico

… que va passar el dia 12 ? Van ser tres milions de manifestants unionistes els que van omplir Barcelona ? Dos i mig? Dos? Un? 500.000?

Més aviat no. De fet, segons les dades corregides de Contrastant van ser, com a molt, uns 20000. La Guàrdia Urbana de Barcelona els va xifrar en 30000, la Delegación de Gobierno en més de 100000 (que hagués significat una diada castellera magnifica amb un 3 de 30000 amb folre i manilles) i els organitzadors en 160000 (5 de 30000 amb folre i manilles)

Fer el discurs que van fer tant l'Alícia Sánchez-Camacho com l'Albert Rivera i el Jordi Cañas destacant amb grandiloqüència que 'la Catalunya Silenciosa ha parlat' i veure que aquesta Catalunya Silenciosa són 20000 persones,… bé, què voleu que us digui, que per molt que sigui un discurs per consum intern com explica en Vicent Partal, viure tan allunyat de la realitat és una cosa que cap polític hauria de poder permetre's.

I per cert, aquests comportaments només fan que incrementar la nostra confiança en els números de les Balances Fiscals Autonòmiques que presentarà el Gobierno Español a final d'any...

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

4 comentaris:

Daniel ha dit...

No ho entens. És el pàrking de sota la plaça catalunya que estava ple a bessar de manifestants que no surten a la foto.

Carquinyol ha dit...

Bona ! A més, que la majoria sileciosa es manifestés sota terra on no fos vista no deixa de tenir un puntet poètic ...

Sergi ha dit...

No viuen tan allunyats de la realitat, només és el missatge que han de donar. O potser te'ls imagines sortint a roda de premsa dient 'vosaltres guanyeu, tot i que hem estat 160000 [encara que falsegessin les dades així], som molt menys que els catalans que estan a favor de la independència'. No ho diran mai això, i no sabem ben bé quina diferència hi ha entre uns i altres perquè això només eren manifestacions, no hi ha tots els votants reals i això només es soluciona amb una votació. L'únic que tenen dret a demanar és que es tinguin en compte aquestes 20000 persones, o la proporció d'aquestes que no eren espanyols vinguts per engruixir les estadístiques. És clar que se'ls té en comte, però no imposarem la seva voluntat ja que estan en franca minoria ara mateix. Que votin i expressin el seu rebuig al procés, però si són demòcrates com diuen, que acatin el resultat de la votació, ja que de vegades surt un resultat que no és el teu, però si el procés és just, t'hi has d'adaptar.

Els polítics fan la seva feina, que és convèncer els seus votants i a qui els vulgui escoltar. I quan dic que aquesta és la seva feina, vull dir que és la feina que es pensen que tenen els polítics que citen, els grans demagogs i populistes. Cada cop se'ls escolta menys gent, o potser en tot cas C's puja, però en detriment dels altres espanyolistes, així que tot va bé. Guanyarem.

Jordi ha dit...

És que ells sumen: la manifestació d'aquest any + la del passat + els que van celebrar el triomf de la roja + els bacteris que porten cadascú a sobre.

Publica un comentari a l'entrada