dilluns, 29 de març del 2010

Vida sana


(Encetem un micaco alimentari...)el Doctor

El Dr Paulo Ubiratan és el director mèdic de l'Hospital de Porto Alegre, al Brasil. Aquest és l'extracte d'una entrevista a la TV local, on se li preguntava sobre temes d'alimentació i esport ...

Pregunta: És veritat que els exercicis cardiovasculars prolonguen la vida?

Resposta: El cor està fet per bategar una quantitat de vegades determinades. No malgasteu aquests batecs en exercici. El seu període de vida es gastarà, independentment del seu ús. Accelerar el seu cor no farà que vostè visqui més. Això és com dir que vostè pot prolongar la vida del seu cotxe conduint més de pressa. Vol viure més? Faci la migdiada.

P: He de deixar de menjar carns vermelles i menjar més fruites i vegetals?

R: Es necessita entendre la logística de l'eficiència en alimentació. Què mengen les vaques? Herba i blat de moro. Què és això? Vegetals. Aleshores un filet és el mecanisme més eficaç de posar vegetals al sistema. Necessita menjar cereals? Mengi pollastre.

P: He de reduir el consum d'alcohol?

R: De cap manera. El vi està fet de fruita. El brandi és un vi destil.lat, el que significa que s'elimina l'aigua de la fruita de manera que vostè tregui més profit d'ella. La cervesa també està feta de cereals. No limiti massa el seu consum.

P: Quins són els avantatges d'un programa regular d'exercicis?

R: La meva filosofia és: si no té dolor, no faci res. Vostè està bé.

P: Els fregits són perjudicials?

R: Avui en dia el menjar es fregeix en oli vegetal. La veritat és que queden impregnades d'oli vegetal. Com pot ser que més vegetals afegits siguin perjudicials per a vostè?

P: La gimnàstica ajuda a reduir l'obesitat?

R: Absolutament no. Exercitar un múscul l'únic que fa és augmentar la mida del múscul.

P: La xocolata fa mal?

R: És cacau. Un altre vegetal. És un aliment bo per a ser feliç. La vida no ha de ser un viatge cap a la tomba amb la intenció d'arribar sa i estalvi, amb un cos atractiu i ben conservat. El millor és emprendre el camí, amb una cervesa a la mà i un entrepà a l'altra. El millor final és haver tingut molt sexe i un cos completament gastat, totalment usat, cridant: va merèixer la pena, quin viatge tan extraordinari ...

P: Algun consell més que ens pugui donar?

R: Si caminar molt fora saludable, els carters serien immortals. Les balenes es passen nedant tot el dia, només mengen peix i només beuen aigua. Però estan grasses. Les llebres corren, salten i no paren, però no passen de 15 anys de vida. La tortugues no corren i no fan res, però viuen 450 anys.

Nota: Aquest text em va arribar l'altre dia per correu electrònic, i com el vaig trobar la mar de curiós i divertit (tot i que segurament és mentida) vaig decidir publicar-ho!



Nota rinocerontística : Fa uns mesos vaig parlar d'en Rómulo, el rinoceront de l'antic zoo de València que va ser traslladat al nou Bioparc i que patia un cert trauma a causa de les estretors de la seva antiga parcel·la. Doncs bé, l'altra dia vaig poder llegir que sembla ser que les teràpies han donat resultats inesperats i el bo d'en Rómulo ja ha sortit del seu cerclés viciós i interactua amb altres animals. Me n'alegro moltíssim per ell, i també de veure que alguns animals tenen un esperit de superació que ja voldrien moltes persones. Ja tenia ganes de posar una notícia positiva sobre animalets !!.


Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

12 comentaris:

Sergi ha dit...

La veritat és que no trobo massa fiables algunes respostes. Ara, viure millor segur que viuries millor. Almenys els pocs anys de vida que visquessis!

Rita ha dit...

Tenen tota la pinta de ser conya, però segur que hi haurà qui s'ho cregui...

Raquel ha dit...

Que dolents poden arribar a ser els hàbits adquirits,(ho dic pel rinoceront)... i que bons poden arribar a ser amb el temps els hàbits no adquirits (no moure's de la butaca i fartar-se a fregits, ho diga qui ho diga, no pot ser molt sa)... Sort que els que van atendre al rinoceront usaven més sentit comú que aquest altre senyor de Brasil.

M'alegra que la notícia del rinoceront haja tingut un final feliç, les històries de "animalets" en la teu bloc ultimament ja se sap...

Met ha dit...

Això de què el vi és fruita, és una frase que dic tot sovint. :p

És curiós que jo, fent el contrari del que diu sa emminència, em trobo força bé. Com m'agrdada portar la contrària a la gent que en sap. :o

LoyKaPV ha dit...

Ara que estem tan a prop de conéixer els secrets de la hibernació humana, moltes d'estes respostes no serveixen per res!! xD

Anònim ha dit...

I és director mèdic d'un hospital? Si el que dius fos veritat, a més d'un se li acabaria el negoci!

Dan ha dit...

No, si té raó en en això que al final de la vida l'important es mirar enrere i dir: ha valgut la pena, m'ho he passat de conya.
Però tota la resta... Potser ha fet una dieta rica en cerals i s'ha posat fins a dalt de fruita injerida en forma de brandi?

Alepsi ha dit...

Doncs crec que ja he trobat dietista. Gràcies carquinyol!

AhSe ha dit...

Ostres, quin metge... A quin ranxo dius que va estudiar? :-D

nimue ha dit...

juaaas! a mi també em van enviar aquest mail! jeje! jo m'ho vaig prendre com una broma!!

I m'alegre molt pel Rómulo!! viscaaa!

I em van agradar molt les fotos i la ruta que vas penjar de Falles!! gràcies!!

Laia ha dit...

Jo em quedo amb "la xocolata no fa mal" !!!!!!!! :-P És el que volia sentir! (res d'empatxar-se, ho sé, però uhmmm... ho deixo, que m'agafa salivera!)

Gran notícia la d'en Rómulo!!! per fi ha sortit del cercle viciós, pobre...

Carquinyol ha dit...

xexu: els que paguen les pensions estic segur que estan disposats a fer-li la campanya a l'home aquest...

rita: és que sinó fos conya seria per a preocupar-se de quins títols en medicina donen...

raquel: començava a tenir ja una preocupació amb la maledicció dels animalets !

met: pss no ho diguis gaire alt que encara vindrà aquest home a perserguir-te !! :D

thor: home, llegint algunes de les respostes et quedes ben glaçat !

albert: ara que ho dius no sé si és director d'hospital i de funeraria...

dan: segurament tindrà un nivell de cereals brandiquits alt al seu sistema...

alepsi: em preocupes, ho saps oi?... :P

ahse: al Rancho Grande, allá donde vivííííííííía !!

nimue: me n'alegro que t'agradés allò de les falles !

laia: ainssss la xocolaaata !! :)

Publica un comentari a l'entrada