dilluns, 6 de maig del 2013

Un dimoni mariner

Tornem a estar en maig i la meva ciutat torna a celebrar les Festes de Maig, aquestes celebracions que es realitzen els dies abans del dia de Sant Anastasi, patró de la ciutat, on es condensen des de balls de gegants a lluïments de miquelets i des de la festa de les migues a diades castelleres.

Però tot i que l'oferta d'entreteniments pot ser molt variada, el cos central de les festes sempre és el mateix: el dimoni. O millor dit, la figura del dimoni que serà cremada a la platja de Badalona la nit abans de Sant Anastasi. I aquest any la figura del dimoni té un aire mariner, com aquell aire gairebé perdut del tot i que fa ja uns quants anys es podia respirar encara pel litoral badaloní...

Dimoni de Badalona 2013

… i per contribuir a recuperar, ni que sigui molt poca cosa, una mica més d'aquest aire mariner us adjunto també una fotografia del quetx Ciutat de Badalona feta des de la platja al costat d'on està plantat el dimoni...

Quetx Ciutat de Badalona

 

Me'n vaig al badiu ...

Visca la terra !!

5 comentaris:

Sergi ha dit...

És una llàstima que l'acabeu cremant, sempre surt molt reeixit.

Jordi ha dit...

A veure si no es mulla aquest any!

El porquet ha dit...

L'any passat vaig gaudir (patir) de la cursa del Dimoni pels carrers de Badalona acompanyat d'un bon amic badaloní! Aquest any no hi he pogut tornar, però em va encantar l'ambient que hi havia.

Per cert, les fotos són molt boniques!

Laia ha dit...

A mi em va encantar la crema del dimoni, no hi havia estat mai! No sabria dir què té el foc, però et manté embobat mirant-lo... L'any que ve hi tornaré segur :)

PD. El micaquet hi va deixar el xumet?

Carquinyol ha dit...

xexu: és que mantenir-ho tot l'any costa molt més !! ;)

Jordi: Si no és mulla no és bon dimoni !

El porquet : Per sort sempre hi ha bon ambient !

Laia: En Micaquet li va deixar el xumet al Tió !!!!

Publica un comentari a l'entrada