divendres, 4 de novembre del 2011

Fantasmes del passat


(Encetem un micaco retroactiu...)

Ara que tot just acabem de passar els dies de fantasmes per excel·lència, la realitat del nostre entorn ens recorda que els fantasmes no es troben només en misteriosos castells en ruïnes. Ara bé, com a bons fantasmes que són, aquests individus estan ancorats en elements d'un passat que són incapaços de deixar enrere, que repeteixen fins a la sacietat i que volen portar cap al futur.

No fa gaire vaig llegir la darrera bestiesa que els del Partido Popular volen fer a la nostra terra...

Font: Ara

... si hom pensava que això de canviar el nom a les poblacions era una cosa d'anys foscos del segle XX ja pot veure que s'equivocava de pam a pam. De fet, tampoc és tan estrany, no és res més que l'evolució "lògica" d'allò que han fet allà on podien governar. Així, primer van canviar el nom de carrers i equipaments al País Valencià (Elx, Algemesí, Paterna, Torrent...) perquè eren "massa catalans", ara fan un següent pas i ho fan amb el nom de les poblacions.

De fet no són originals ni tan sols en el mètode amb que volen justificar aquest canvi. A Torrent (Horta Sud)l'ajuntament ja va organitzar un referèndum (sí, aquesta cosa tan inconstitucional que només pot organitzar l'Estat...) amb l'objectiu de canviar el nom de l'Avinguda País Valencià, ja que era una petició que l'alcaldia rebia de forma reiterada (sic). De fet, va quedar ben demostrat la gran demanda popular que hi havia veient que van anar a votar el 1'8% de la població, i d'aquest 1,8% el 48'82% s'oposava al canvi, i com la resta dels favorables es dispersaven entre les diferentes propostes va resultar que l'opció de no canviar el nom va ser la més votada.

Doncs bé, això als senyors del PP els hi dóna igual i en una demostració més de que es passen les urnes per allà on els hi rota quan no donen el resultat esperat el que van fer és sumar els vots de les diferents opcions de canvi i anunciar que el canvi havia guanyat i que farien una nova votació per a decidir el nou nom ! Democràcia espanyola en estat pur, senyors !!

Sembla ser que els populars espanyols han après la lliçó i ara a Maó han optat per una nova tàctica, ja que permetre que el pobli voti el que vulgui sembla que els espanta. Així les coses, la gent podrà optar per dues opcions bilingües: Mahón-Maó i Mahón-Mahó. Oi que sembla un acudit de república bananera ? Doncs no, 'this is Spain' amics, la democràcia occidental on et deixem votar, però et diem que has de votar !

En definitiva, que els senyors del PP estan creixedets davant la seva previsible propera victòria electoral i ja comencen a practicar allò que el seu venerat franquisme feia fa setanta anys (us sonen els noms de Sardañola del Vallés, Tarrasa, San Cucufato del Vallés, San Quirico...). Esperem que no vagin més enllà i no vulguin calar-li foc a Xàtiva, deportar la seva població a La Mancha i rebatejat-la com San Felipe.

Encara que d'aquesta tropa jo m'espero ja qualsevol cosa.



Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

4 comentaris:

tobuushi ha dit...

Doncs espera't que en el cas hipotètic que el Principat assoleixi la independència, la resta dels PPCC seran tan espanyolitzats que ni els reconiexem.
El País Valencià passarà a dir-se Madrid-Este, i les Illes Madrid-Playa.

vullunfestuc ha dit...

Els de Madrid anomenen «Levante» al País Valencià.

De totes maneres, em sembla que amb Maó s'equivoquen amb la traducció. Crec que hauria de ser «Ladrillo»...

Yáiza ha dit...

Així dóna gust! Que et deixin taaantes opcions per triar... genial, sens dubte. Perquè no deixen les coses com estan?? Qui són ells per anar canviant noms?! Arhg... fa ràbia i tot!!

Per cert, veig que tens un bon domini de les poblacions del Vallès Occidental!! Jo visc a prop de San Cucufate i San Quirico... hehehe! Bé, ara no, ara visc a Paris que no té aquests problemes de traducció!

Carquinyol ha dit...

Isaac: De ben segur passaria una cosa així

vullunfestuc: A més, és un nom molt adient a les seves propostes econòmiques

Yáiza: Si, el Vallès Occidental me'l conec una mica ;)

Publica un comentari a l'entrada