divendres, 17 de febrer del 2012

Fiascos fiascosos

(Encetem un micaco elector...)

Llegia l'altra dia que ja s'havia posat en marxa l'edició d'aquest any dels Fiasco Awards. Els Fiasco Awards són una iniciativa impulsada per persones vinculades al sector de les TIC, que té com a objectiu potenciar l'esperit crític i fomentar l'actitud positiva davant dels fracassos, i per a fer-ho és vol triar aquella gran promesa tecnològica de l'any que ha acabat sent un autèntic desastre. Així, es presenten varies candidatures i al final, en votació oberta a tothom, es tria al guanyador. Aquí teniu l'enllaç per a participar-hi a l'edició de 2012, si esteu interessats.

Doncs bé, voldria recordar el guanyador dels Fiasco Awards de l'any 2010...

Font: Fiasco Awards

... i vist un parell anys després, i sabent com els iPads han revolucionat el món dels dispositius mòbils i com han aconseguit un obrir un mercat pràcticament inexistent fins a la seva arribada (un èxit d'aquells que ja signaria qualsevol fabricant de qualsevol dispositiu), un no pot més que evitar preguntar-se si el veritable fiasco va ser l'iPad (amb totes les seves carències) o el Fiasco Award d'aquell any.

Faríem bé en recordar que som humans i que per molt que vulguem ser objectius sovint els nostres gustos i emocions acaben influenciant allò que votem. Així, és ben fàcil votar en contra d'una cosa només pel fet de que qui la realitza ens cau malament, no el coneixem o, simplement, que preferim afavorir a productes amics o coneguts.

I és que sembla ser que, cada vegada més, l'objectivitat és patrimoni dels vulcanians, així que... llarga i pròspera vida !

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

5 comentaris:

Sergi ha dit...

Mmm... aquesta reflexió sobre el que votem no te l'he llegit ja? Em sona d'algun altre post de fa temps.

Per mi no està tan equivocat el premi de 2010. És cert que no ho consideraria un fiasco, que funciona prou bé, però segueixo qüestionant la seva utilitat, no només de l'iPad, sinó de qualsevol tablet. Ja sé que tu hi fas coses, però penso que la majoria el tenen per fer el ximple, i presumir, així que no li trobo la gràcia.

El porquet ha dit...

No tenim perspectiva històrica i volem jutjar fets del present com si fossim historiadors i intentant endevinar les conseqüències que aquests tenen en el futur.

Dit això, amb el tema iPad, sóc bastant de l'opinió d'en XeXu!

vullunfestuc ha dit...

De fet em sembla que ja a l'any 2010 es va presentar el propi Fiasco Award com a possible fiasco per haver-se equivocat l'any anterior...

De totes maneres, això que és un èxit s'ha de veure... encara no hi ha una aplicació propia de tablet per dir que certament, han creat un mercat nou del no res. Diguéssim que Apple ha mostrat un mercat potencial, però el mercat encara no s'ha creat.

Jordi ha dit...

Bé, igual per això el pare de l'Ipad era considerat un visionari. La majoria de la gent no ho veia però ell si. El premi democràticament ho va guanyar aquest "trasto" i els consumidors l'han premiat d'altra manera.

Carquinyol ha dit...

xexu: Ja podria ser que la reflexió fos repetida, ja no sé ni el que vaig escriure la setmana passada. I bé, pensa que tot té el seu 'target', de la mateixa manera que un portàtil pot fer moltes coses però no és el més indicat per a utilitzar-se de servidor el tablet és força adient per aquella gent que tot el que fan amb l'ordinador és navegar, estar a xarxes socials o veure videos.

el porquet: com he comentat, tot depèn de com l'utilitzis i de el que vulguis fer. Al meu cas, excepte per programar, he pogut fer gairebé les mateixes coses que amb el portàtil.

vullunfestuc: Més que un mercat nou han atacat a un públic potencial que amb l'ipad ja en té prou, gent per a la que per a determinades coses el portàtil els hi quedava gran. I potser tecnològicament no tenen una cosa que els faci diferents a altres productes tecnològics, però econòmicament l'han clavada.

jordi: bé, Apple és una d'aquelles companyies que estimes o odies, mostrar-te neutral és una cosa força difícil de trobar, així que una votació popular sobre un producte Apple ja es sap en que derivarà.

Publica un comentari a l'entrada