dilluns, 19 de desembre del 2011

Castells encantats nadalencs


(Encetem un micaco encantat...)

Estem enmig d'una època de tradicions: el tradicional pessebre, les tradicionals llums nadalenques, els tradicionals dècims de loteria... I és clar, aquest bloc no podria ser menys i tenir les seves pròpies tradicions nadalenques: afegir guarniments a la plantilla i parlar de tradicions nadalenques diferents a les habituals. Així, aquest any toca parlar de castells encantats.

A la Conca de Barberà es troben les restes del Castell de Prenafeta. Queden bens pocs restes d'aquest castell, a l'igual que també queden bens pocs restes del poble medieval situat molt a prop seu, conegut com a Vilafreda i que va ser el precursor de l'actual població de Prenafeta, situada a la vall que s'obre als peus del cingle on està el castell.

La tradició assegura que tan el castell com l'abandonada població estan encantats i que durant la Nit de Nadal ambdós indrets prenen vida i retornen a l'aspecte que tenien durant la seva època de màxim esplendors, il·luminats per una llum màgica que els envolta. Asseguren que a la església del desaparegut poble es celebra la missa del gall on hi van tots els fantàstics veïns de la població. Així mateix, el castell, a més de presentar l'imponent aspecte del seu antic esplendor, desencanta els seus tresors que queden a l'abast de qui els vulgui agafar... i s'atreveixi a fer-ho !

Així que ja sabeu, si algú de vosaltres vol passar una Nit de Nadal diferent, el Castell de Prenafeta és un dels llocs més indicats.

Ara bé, aneu amb molt de compte, perquè hi ha una part de la història que encara no us he explicat...



Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

3 comentaris:

Yáiza ha dit...

Uhhh! Que emocionant! M'has fet pensar directament en les "Leyendas" de Bécquer! Trobo que aquesta és del mateix estil... pobles abandonats, castells encantats, antics vilatans que cobren vida, tresors a punt per ser presos per les mans dels més cobdiciosos... que rebran un càstig per la seva avarícia? Ens ho seguiràs explicant?

Jordi ha dit...

Vinga, segueix explicant, si us plau.

Jo me'n aniria si no fos perquè estic segur que en arribar no passaria res :(. Soc un descregut.

Carquinyol ha dit...

Yáiza: Continuarem el 2012 !!

Jordi: Millor si no passa res, no ? ;)

Publica un comentari a l'entrada