divendres, 11 de novembre del 2011

El Badiu dels Micacos v3.0


(Encetem un micaco estètic…)

Avui finalment puc presentar-vos el nou aspecte d'aquest petit bloc. Era aquesta una feina que tenia pendent des de feia molt temps, però la mancança de temps per a fer-ho i la meva poca destresa alhora de realitzar els dissenys gràfics i l'esquema de la pàgina en general han allargat moltíssim la durada de la reforma.

Penso que era aquest un canvi necessari. Més enllà de la qüestió estètica (crec que ara el bloc queda més clar que abans) la plantilla antiga estava basada en el model "vell" de plantilles de Blogger, amb molta menys flexibilitat que model de plantilles que va sortir més tard. Per aquells que no ho sabeu, Blogger permet definir les plantilles de dues formes diferents: la forma "vella" és la primera que hi havia i no permet utilitzar ni l'editor visual ni els widgets. En canvi el model "actual" permet definir l'estructura bàsica del bloc des de l'editor que Blogger incorpora i permet afegir tot una sèrie de widgets que afegeixen més funcionalitats (qui et segueix, darrers apunts publicats, etc etc). Amb el canvi, espero que sigui molt més fàcil editar i modificar l'aspecte del bloc per a mi i llegir i comentar per a vosaltres.

Quan vaig començar a escriure el bloc a bloc.cat la plantilla no era res més que una de les plantilles bàsiques que oferien amb la imatge de la capçalera personalitzada. Un temps després ja va haver-hi una explosió de la població de micacos i la v1.0, encara a bloc.cat, ja mostrava un aspecte similar al que té ara. La v2.0 de la plantilla va venir amb el canvi cap a Blogger, cosa que em va obligar a reescriure-la de nou prenent com a base una plantilla del model "vell". I finalment, la v3.0 actual està desenvolupada prenent com a base unes de les plantilles bàsiques que ofereix Blogger.

Els canvis no han estat gaire radicals, bàsicament perquè era una condició indispensable que els apunts anteriors es veiessin bé a la nova plantilla. Això comporta mantenir colors i certs esquemes, cosa que a mi ja em va bé puix estic còmode amb la paleta de colors clars que utilitzo. He volgut suprimir uns quants elements gràfics alhora que realçava els que es quedaven i penso que ara la plantilla ofereix una navegació més còmode que no pas l'anterior.

Tot i que indico que està acabada, segurament encara hi hauran coses que no acabin de funcionar correctament, així que us demano disculpes si en trobeu cap, ja que les aniré arreglant sobre la marxa.

Espero que us agradi aquest nou aspecte del Badiu. Qualsevol comentari és ben rebut.

Moltes gràcies



Me'n vaig al badiu...
Visca la terra lliure!!

7 comentaris:

Sergi ha dit...

Caram, quina professionalitat amb les versions, i quina reflexió més profunda de les necessitats del propi blog, això és prendre's les coses seriosament! M'agrada, m'agrada. M'agrada que t'ho agafis així, però també el nou disseny. Em sembla més seriós, cert, però mantenint les senyes identitàries, i fent-ho més fàcil per nosaltres a l'hora de comentar, cosa que és d'agrair. Així que llarga vida a la v3.0, tan llarga com tu li vulguis donar abans de fer la v4.0!

vullunfestuc ha dit...

És tant divertit escriure al blog com canviar-ne l'aparença... i de tant en tant també necessita un rentat de cara!

Manté els logos del micaco (genials) però és més suau i com diu en xexu... seriós.

Felicitats!

Marga ha dit...

Benvingut el canvi: si a tu et va bé, a mi també.
Jo, com que no hi entenc ni un borrall i, de fet, el que m'interessa és el contingut i no tant el continent, mentre pugui anar llegint-te, ja estic contenta.
Agraeixo, però, tota la feina que has fet per tal que el blog estigui més al dia i es faci més còmode, en general, per a la navegació.
Aquest és, doncs, el tercer badiu pel qual em passejo còmodament; espero i desitjo vivament que per molt que el jardiner replanti i esporgui, sempre resti obert per trobar-hi uns moments de reflexió i esbarjo.

Gràcies Carquinyol!

Yáiza ha dit...

Ei! Jo trobo que t'ha sortit molt bé, perquè mentre que segueix sent el Badiu "de sempre", es nota més net, més àgil i més clar. Així que un bon canvi, millorant sense tocar la personalitat pròpia del bloc.
Abraçada!

El porquet ha dit...

Sempre he estat un enamorat de la forma, el fons i el disseny del teu blog. Jo no me'n surto pas tant i tiro de les plantilles bàsiques de blogger. M'agradaria fer-li algun canvi però no sé per on començar massa bé... i em manca temps, la veritat.

Alguna recomanació?

Laia ha dit...

Clap clap clap! A mi m'agrada molt! Fa dies que no passava, i no sé pas quant fa que tens la capçalera xocolataire, però... nyam! :)

A mi m'agraden molt també els colors clarets del teu blog!

Carquinyol ha dit...

xexu; ui el 4.0 !!! Jo només espero que ara els sr. de Blogger no treguin un altre model de plantilles !!

vullunfestuc: Moltes gràcies !

marga: Gràcies a tu i a tots els que em llegiu. Jo procuraré anar replantant durant molt de temps !

Yáiza: Moltes gràcies !

El porquet: Jo et recomanaria abans que res trobar un editor HTML i un gràfic en el que et trobis còmode. Després una plantilla que s'adapti al que vols fer i que no hagis de modificar gaire (almenys en la seva estructura bàsica) I per últim cercar i cercar i cercar per internet i dedicar-hi unes horetes.

Laia: Moltes gràcies companya !

Publica un comentari a l'entrada