dimarts, 14 de març del 2017

L'origen i el final

(Encetem un micaco actual…)

Ahir van condemnar a l'ex-president de la Generalitat i dues ex-conselleres per fer la consulta del 9N. Potser aquest 13M passarà a la història juntament amb el 10J, la data en que un altre tribunal va donar ales a l'independentisme i ens va portar al moment en que estem ara mateix.

Recordem que si som on som no va ser perquè Espanya es dediqués, de sobte, a ficar-se amb els catalans. Recordem que abans d'aquell 10J, els catalans van votar un referèndum per decidir si acceptaven un nou Estatut pel Principat. Un nou estatut que, recordem, no és que atorgués a Catalunya cap cosa que fos inacceptable per l'Estat Espanyol (que, recordem de nou, ja havia modificat el text i li havia donat el vist-i-plau). No era pas un text que ens millorés enormement el sistema de finançament, ni que ens anés a arreglar el desastre dels Rodalies, ni ens garantia pas la construcció del Corredor Mediterrani, ni ens facilitava ser més competitius, poder controlar els nostres aeroports i ports o tenir un sistema judicial propi. I tot i això, la majoria dels catalans que van anar a votar ho van acceptar.

Però tot i així i havien espanyols que ho trobaven massa, i aquests espanyols ho van portar als tribunals. Bé, als tribunals en general no, a un de particular. El que decidia sobre tot això. I, ves per on, el que ells controlaven. I un 10J va dictar a favor seu (és clar). I això va originar el que va originar.

Veient el problema que van crear, van pensar que ho podrien arreglar com sempre: fent-nos por. Però no va funcionar. Aleshores van pensar que ho podrien arreglar desprestigiant per corrupció a una part dels que defensaven, pel que fos, la independència. Però van fallar de nou, més que res perquè hi ha, si més no, la percepció que ells són més corruptes que nosaltres. Aleshores van provar la via judicial sense pensar que allà va ser on va començar tot. I aquí estem, amb uns polítics condemnats per haver posar unes urnes per a que els catalans votessin.

Tot va començar amb el que va dictaminar un tribunal i tot pot acabar en el que dictamini un tribunal, sobretot ara que vindran més sentències d'aquest tipus. Pel camí, la justícia espanyola ha quedat ben retractada per tot arreu i fins i tot des del Consell d'Europa li diuen, ni que sigui suaument, que no veuen clar això que fan.

De la mateixa manera que els tornavisos estan pensats per treballar amb cargols i no amb claus els tribunals de justícia no estan pensats per solucionar problemes polítics. Utilitzar-los per això no només no solucionarà el problema polític, sinó crearà molts d'altres que sorgiran al qüestionar-se com d'independent és realment el poder judicial. I un poder judicial depenent de l’executiu i ficant-se en temes polítics és tota una declaració de mort de la democràcia. I qui no ho vulgui veure...

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Això s’arregla ràpid, tots els catalans que van votar a la presó.

Publica un comentari a l'entrada