dimecres, 13 d’abril del 2016

El savi, el neci i la Constitución

(Encetem un micaco polèmic…)

Diuen que va ser Confuci qui va dir que 'Quan el savi assenyala la lluna, el neci mira el dit'. Ahir vam tenir un nou exemple d'això amb la polèmica de l'Empar Moliner i la crema de la Constitución Española a TV3. Avui en Vicent Partal ho explica de forma genial.

Tota la polèmica s'està centrant en el gest de protesta de la periodista però no en el perquè ho va fer. Hi ha qui diu que el perquè no importa, però generalment és el més important, ja que pot canviar molt l'opinió de les accions. Així, per exemple, no un cosa com ara 'un home mata un gos' canvia molt si és de l'estil 'un home mata un gos per poder-se anar de vacances' o si ho és de 'un home mata un gos que atacava al seu fill'. En aquesta polèmica ens hem quedat amb la primera frase i prou.

Que el Tribunal Constitucional anul·li el Decret de Pobresa Energètica perquè vulnera la Constitución amb la premissa del Gobierno Español de que això crea 'desigualtat' entre espanyols és una veritable vergonya. Que a 895 famílies de Catalunya no se'ls pugui garantir l'electricitat entre novembre i març (i no és un regal, per què després l'hauran de pagar igual) amb l'excusa de que a unes altres famílies de la resta de l'Estat no s'ho fan és un escàndol, sobretot quan el mateix dia vam saber que els universitaris catalans paguen el triple que altres universitaris de la resta de l'Estat. Això d'arreglar les desigualtats a la baixa és una de les característiques de l'Estat Espanyol que hem de corregir més ràpidament en el futur Estat Català.

Mentrestant dels drets socials que el Tribunal Constitucional ha eliminat a les persones necessitades no es parlar gairebé gens, només del fet que una periodista catalana va cremar la Constitución Española en la televisió pública catalana. Això serà tot. Ja veureu com ni les més esquerres de les esquerres espanyoles dirà res al respecte ni parlarà del dret a la llibertat d'expressió.

Ja fa temps quan des de qualsevol cosa relacionada amb Catalunya s'utilitza d'una forma no convencional els símbols de l'Estat Espanyol la polèmica esclata i els espanyolistes ataquen com a braus sense entrar en raons. Pero després els nacionalistes som nosaltres…

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A part de cremar la constitució també s'hauria de cremar el Tribunal Constitucional

Sergi ha dit...

La frase que cites també em va venir al cap, però es tracta d'una altra cosa, més malintencionada. No interessa que transcendeixi el motiu pel qual una tertuliana crema una constitució en directe. La performance és com tantes altres, de bon o mal gust segons qui ho miri, però una performance al cap i a la fi. El que hauria d'importar és el fons. I el que hauríem de dir molt clar és que l'Estat espanyol no vol garantir als seus ciutadans l'energia durant els mesos d'hivern. No entra al pressupost, o potser són, senzillament, així de fills de puta. No pot ser que una comunitat autònoma decideixi fer-ho, pensant en els ciutadans, perquè llavors això farà que els altres també ho reclamin, i això no es pot permetre. Quina solució proposen? I aquí va la metàfora del berenar de la Moliner. En comptes de dir 'doncs mira, és una bona proposta, aplicarem la mesura', diuen 'em carrego la teva perquè així ningú m'ho reclamarà a mi', emparant-se en una constitució, que per cert segur que no diu 'deixa que els teus ciutadans morin de fred a l'hivern'.

En resum, España és una vergonya de país. No li veig solució mani qui mani. L'única solució podria ser que nosaltres marxem. Potser després la resta d'espanyols despertaran d'una vegada.

Oliva ha dit...

FINS I TOT ESQUERRANS DEL MORRO FORT FAN ESGARRIPS,"SE NOTA SE SIENTE,ELECCIONS A LA CANTONADA"...

Publica un comentari a l'entrada