divendres, 15 de gener del 2016

Referendumnistes

(Encetem un micaco polític…)

Déu n'hi do el que hem viscut políticament parlat els darrers dies al nostre país. En gairebé 24h vam passar d'estar a tocar de l'infern on els independentistes estàvem barallats a recuperar la unitat, tenir un nou president i poder formar el govern, de les conyetes i riures dels unionistes a les seves males cares, d'estar sense equip amb la pilota al nostre camp a tenir un equip ben conjuntat i passar la pilota al contrari que ara està desorientat i sense equip.

Però una de les coses que més he notat ha reviscolat de sobte els referendumnistes, aquestes persones que, teòricament, no són ni independentistes ni unionistes, sinó que estan "pel dret a decidir" i que reclamen un referèndum pactat amb l'Estat. I el més remarcable és que han aparegut sobretot des de Madrid, concretament a Podemos. Pensàveu que era el PSOE el del referèndum acordat? No, ara aquests no el volen ni en pintura.

Això vol dir que finalment hi ha hom que reconeix el nostre dret a l'autodeterminació? Bé... no. Si us doneu una volta per les pàgines web amb forta presència de simpatitzants de Podemos podreu veure les "raons" d'aquesta defensa. La més extensa és que el referèndum és una bona eina per parar l'independentisme perquè els independentistes "només" vam sumar el 48% de vots el 27S i el 20D vam minvar i, per tant, els unionistes tindrien el referèndum guanyat. Que unes eleccions al Parlament no es puguin comparar amb un referèndum, que s'apropiïn de tot el vot extraparlamentari i que considerin que tots els votants de CSQEP siguin unionistes no sembla importar-los gaire.

Però hi ha altres motius: que amb un referèndum que segur que guanyen ells els independentistes "tendrán que callarse para siempre" (en fi...) o que el referèndum s'ha de fer "pero tienen que votar todos los españoles", que ve a ser una altra variació de fer el referèndum perquè a priori el tenen guanyat.

Així que ja veieu, a Espanya poden canviar les majories, poden multiplicar-se els partits i pot haver més pluralitat, però en el que es refereix a nosaltres, les coses segueixen sense canviar.

 
 
Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Fer una referèndum es una bona manera d'aturar el independentisme, perquè encara que guanyés el Si (cosa dubtosa) sempre dirien que no es un percentatge prou elevat com per declarar la independència.

Per cert, felicitats pels 10 anys!

Sergi ha dit...

Alguns ja no saben com parar l'independentisme, i ens volen portar a una pantalla que vam passar ja fa uns quants anys. Haver-nos deixat abans, i probablement ara no estaríem com estem. Tot i que amb España ja no hi ha possibilitat de negociar res, cada dia es veu, per tant, ja poden bramar on vulguin, que caminem cap un altre lloc nosaltres. El referèndum hi serà. Però per votar la constitució.

Oliva ha dit...

AQUESTA COLLA DE MANEFLES,PODEMOS,INICIATIVA I CATALUNYA... NO SE QUE,FAN SERVIR LAS RAONS LERROUXISTES DE SEMPRE,"L'ASCO ES LA VIDA".

Publica un comentari a l'entrada