dilluns, 29 de juny del 2015

Molt breu guia de València per a Ciudadanos

(Encetem un micaco orientatiu…)

Ara fa poc dies la líder de Ciudadanos al País Valencià va protagonitzar la següent notícia :

Notícia Las Províncias - Punset

Amb la bona voluntat d’oferir-li una mica d’ajuda, aquest micaco principantí al que li agrada València li faré una petita guia pràctica per saber situar i diferenciar dos edificis claus en l’autogovern valencià. El primer que farem és posar un mapa de situació ...

Mapa Centre València

… en aquest mapa podem veure la situació dels dos edificis i, com a referència, el lloc on està situada la Plaça de la Mare de Déu, un dels llocs coneguts per tots els valencians del cap i cassal. Si no ho sap trobar, provi de preguntar en l’associació de víctimes de l’accident de MetroValencia, ja que es reuneixen en aquesta plaça de forma mensual.

Com sé que tot el centre històric de València està ple d’edificis singulars, li poso encara més pistes per poder diferenciar els edificis. Aquest primer és el Palau de la Generalitat Valenciana ..

Palau de la Generalitat Valenciana

… un edifici començat a construir en 1481 i que està format per dues torrasses, una del segle XVI i una altra del segle XX feta com a còpia de la primera. Aquest edifici, igual que passa amb el seu homòleg a Catalunya és un dels pocs edificis d'origen medieval a Europa que es manté com a seu del govern i de la institució que el va construir, la Generalitat del Regne de València.

En canvi, l’edifici de Les Corts Valencianes ...

Palau de Benicarló

… és l’anomenat Palau de Benicarló o Palau dels Borja, edifici de finals del segle XV construït com a residència de la família Borja, Ducs de Gandia. Durant la història ha passat per moltes mans i va arribar a allotjar al Gobierno de la República Española i a en Franco quan visitava València. Finalment, és la seu de Les Corts Valencianes des de 1994.

Espero que amb aquestes breus indicacions d’un ‘aldeano’ na Punset sigui capaç de no equivocar-se mai més. Ja sé que saber aquestes coses no és gens cosmopolita però no sé, la meva ment ‘aldeana’ creu que un representant del poble hauria de conèixer una mica les ciutats dels seus representats i, sobretot, les institucions a on es presenta.

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Es com a Barcelona que posem la Generalitat just al davant de l'ajuntament, també fet evidentment a mala idea per confondre al personal.

Sergi ha dit...

Aquesta dona està destinada a donar-nos grans moments de glòria. Com trobem a faltar en Pere Navarro, ens feia falta un revulsiu així.

Oliva ha dit...

NO T'ESCARRASIS...LA SRA.ES CURTA DE CO... XALAREM¡¡¡

Publica un comentari a l'entrada