dimarts, 16 de juny del 2015

Forcades

(Encetem un micaco inversemblant…)

En aquesta etapa de la història de Catalunya que ens ha tocat viure hi ha implicats molts personatges, i un d’aquests personatges és na Teresa Forcades. Amb una presència als mitjans destacable el que diu és valorat positivament per una part de la població que la segueix sense qüestionar. Però hi ha coses que a mi no m’agraden gens.

La setmana passada va criticar les vacunes… una altra vegada. Jo no ho veig gens clar això de ficar-se amb un dels descubriments que més vides ha salvat a la història, que millor qualitat de vida ha otorgat i que ha portat a enfermetats que havien constituït veritables plages a la pràctica desaparació. Criticar-les perquè no ofereixen un 100% d’eficàcia, perquè hi ha gent que se’n beneficia econòmicament o perquè en certs casos potser poden arribar a tenir efectes col·laterals ho trobo frívol. Pel mateix motiu es podria criticar a la telefonia mòbil, a congelar per conservar els aliments o als cascs dels motoristes. No diré gaire més, el company Dan ho va explicar magistralment aquí i jo sigo fil per randa tot el que va dir.

Però si no n’hi hagués prou amb això ahir na Forcades va sortir dient que s’ha d’excloure a CiU del procés d’independència. És més, assegura que s’ha d’incorporar als ‘federalistes’ d’esquerres (on inclou a Podemos i no sé si al PSC).

Ho trobo una errada enorme. Si volem fer un estat nou l’hem de fer per tots els que volem aquest estat, per la gent d’esquerra, per la gent de dretes i pels de centre. El procés d’independència té èxit perquè és un procés transversal que ha arribat a posar en la mateixa taula des d’UDC a la CUP. Ficar en aquest procés gent que no ho té clar (diguem ICV), gent que està en contra de forma més o menys ambigua (diguem Podemos o PSC) i treure a gent que si ho té claríssim per molt de dretes que siguin l’únic que farà és trencar la força que ara mateix tenim.

Crear un estat nou és una tasca de totes les classes que el volen i totes han de sentir-se representades i valorades. I una vegada constituiït aquest estat, ja es faran eleccions, ja defensarà cada formació el seu punt de vista i ja decidiran els ciutadans quin tipus de govern volen. Parlar ara mateix d’això és dir blat abans de tenir-lo al sac i ben lligat.

I per acabar de remarcar la importància d’aquesta unitat només cal recordar la història. Durant la Guerra Civil Espanyola al fer-se l’esquerra més radical amb bona part del control de la defensa de la República Espanyola el que van aconseguir es fer fugir a l’esquerra més moderada, als centristes i als dretans republicans a l’exili o directament al bàndol franquista per molt que l’odiessin. Per voler fer una revolució social i alhora guanyar una guerra no van fer cap de les dues.

No caiguem en el mateix parany. Fem primer l’estat nou i després organitzem-lo com nosaltres, i només nosaltres, decidim. Però no lluitem en dos fronts. Això només condueix al desastre.

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Això que expliques és tan evident que em costa creure que hi ha tanta gent que no ho veu. Una monja parlant d'excloure una immensa quantitat de gent? Per començar, no deu entendre'n massa de matemàtiques. Està claríssim que primer hem de fer la independència, i després decidir quin país volem. I llavors, dit clarament, si volem petar-nos a CiU per ser la dreta oficial del país, doncs ja ho farem.

Però Forcadas no és l'únic problema. Darrerament veig massa baralles entre indepes manifestos, penso que algú està aplicant la vella tàctica del divideix i venceràs, i li està sortint de conya. Els catalans no tenim remei.

Oliva ha dit...

LA QUE FALTAVA PEL DURO,LA FORCADES¡¡¡,PERO ON VA AN MANTON DE MANILA AQUESTA DONA?...PER FER CATALUNYA CALEN DRETES I ESQUERRES.ESPEREM QUE NO PIQUIN MASSAS "BANAUS",QUE ERC.DARRERAMENT VOL SER EL JULIVERT DE TOTES LES SALSES...

Publica un comentari a l'entrada