dilluns, 26 de maig del 2014

Zasca!

(Encetem un micaco electoral…)

Anem a fer una ràpida valoració dels resultats de les eleccions europees d’ahir, però m’agradaria comparar-les amb el resultat de les autonòmiques d’ara fa anyet i mig, elecciones molt més properes temporalment i situades ja dintre del ‘procés’. Per tant, comparar amb aquelles dades ens pot ajudar a visualitzar l’estat del procés sobiranista.

El primer que cal recordar és que en aquelles eleccions la participació va ser molt alta (un 67’76%) molt més que el 47’63% que es va obtenir ahir, tot i que per a ser unes eleccions europees no està gens malament. Aquesta diferència fa que comparar número de vots sigui peliagut, tot i que en certs casos pot ser força aclaridor.

El primer que cal dir és que el 2012 el bloc del SíSí (CiU+ERC+CUP) van sumar un 47’87% dels vots i el del bloc del dret a decidir (l’anterior + ICV) va ser d’un 57’76%. En les eleccions d’ahir el bloc del SíSí (sense la CUP que no es presentava i va demanar el vot per forces de fora de Catalunya) va sumar un 45,53% (CiU+ERC sumaven 44,40% al 2012) i el del dret a decidir un 55,83%. Podem observar que el sobiranisme no decau ni molt menys com alguns ens han volgut fer creure, tot i que hagués estat bé que la CUP s’hagués sumat a la campanya per a poder tenir una millor visió del procés. Cal destacar que si abans era CiU qui liderava el procés ara passar a ser ERC qui ho fa, una força amb menys dubtes sobre el seu independentisme.

L’unionisme per la seva part (PP+Cs+PSC) el 2012 va sumar un 34,96% i ara suma un 30,36%, una caiguda de més de quatre punts. Sembla que els hi passa més factura a ells el ‘procés’ que no pas als sobiranistes. Cal destacar que, tot i que sembli el contrari, no és el PSC qui es porta la pitjor part, ja que el seus vots cauen un 0,15% en percentatge (en vots ja és una altra cosa), qui ho porta pitjor és el PP que cau un 3’17% i Ciudadanos que cau un 1’28%. De Ciudadanos, la gran promesa unionista, voldria recalcar que no recupera ni de bon tros el que perden els altres partits i, a més, perd tant en percentatge com en número de vots respecte el 2012, mostrant el que sembla una cara estancalització. De fet, té eurodiputats gràcies als vots aconseguits fora del Principat.

Amb tot això, el Zasca del moment se l’emporta la següent senyoreta…

Frase Camacho

… senyoreta que té molt complicat entrar a treballar a una televisió de vidents quan deixi la política.

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Bé, sobre el zasca no tinc massa a dir. Què volies, que digués que ho veia negre i que el sobiranisme pujaria molt? Ella fa el seu paper de l'auca, un de ben galdós, per cert. I sobre els resultats, molt content perquè la força guanyadora és la que té menys dubtes sobre el procés, i perquè la segona, la que mana al país, va declarar, tot i les cares del 'cerillo', que no farà ni un pas enrere. La suma dels dos, uns números molt bons. I els altres, fent el ridícul amb les seves valoracions. Res, que seguim endavant, i amb pas prou ferm. Ens cal seguir creixent, ens cal reafirmar-nos i seguir treballant, sense errors, sense respondre a provocacions. El procés continua, i el missatge està quedant clar a Europa.

Jordi ha dit...

Mira, anava buscant la comparació amb les darreres eleccions i no entre europees. M'has estalviat feina. L'únic que em fa dubtar és l'abstenció. Molta gent no ha dit res.

Respecte a aquesta senyora que no guanya ni al seu poble doncs un dels dos viu en un món paral·lel. Ella o jo. Pels resultats sembla que jo tinc estic per aquest món.

Anònim ha dit...

Pobre dona, només cal veure-la sempre amb aquesta cara tan trista...

Oliva ha dit...

LA INEFABLE MATA-HARI "DE NUEVO CUÑO"...TE UNA VISTA¡¡¡

Publica un comentari a l'entrada