dimarts, 23 d’octubre del 2012

Els sense nom

(Encetem un micaco esborrat...)

En el nostre petit país hi ha moltes coses que no tenim, però una d'elles no són noms. Tenim molts noms: per nosaltres mateixos, pel lloc on vivim, pels indrets de la nostra terra i fins i tot per a la nostra llengua. Doncs bé, sembla ser que hi ha gent a la qual aquests noms no els hi acaben d'agradar i prefereixen deixar-nos sense.

Comencem pel cas més recent, esdevingut a Ses Illes. Allà, el Govern Balear (en mans del PP), ha utilitzat fa poc la denominació  "llengua cooficial distinta del castellà". Quina és aquesta llengua tan misteriosa que ni nom té? Només cal llegir l'Estatut d'Autonomia de les Balears per a veure que aquesta llengua és diu "català". Cal a dir que abans de mirar de suprimir el nom ja s'han dedicat a mirar de suprimir la seva utilització, tant a l'escola com a l'administració pública.

Segon cas, aquest cop a ponent, en terres aragoneses. Allà (on també governa el PP ves per on…) tenim més o menys el mateix que abans. Amb ganes de carregar-se la llei de llengües de l'anterior govern aragonès presenten la proposta d'una nova llei on, mira tu quines coses, s'indica que a la Franja es parla la 'llengua aragonesa de l'àrea oriental d'Aragó'. Una llengua misteriosa més? No amics, el mateix "català" que abans. I, de nou, les ganes d'esborrar la paraula maleïda venen precedides per les ganes d'eliminar la seva utilització i ensenyament.

Tercer cas, aquesta vegada al País Valencià. Com allà això del nom de l'idioma ja el tenen superat, ja que els PPeros i els frikis blavers utilitzen només la denominació "valencià" assegurant que els T-Rex ja la parlaven, han passat a un nou nivell. Així, han presentat una proposta a les Corts Valencianes perquè qualsevol iniciativa parlamentaria que utilitzi la denominació "País Valencià" sigui rebutjada automàticament. És més, volen prohibir que qualsevol associació, sindicat o partit que porti aquesta denominació pugui rebre subvencions públiques.

Què els hi passa a aquesta gent amb la paraula "català" ? De veritat ens tenen tanta paranoia? Fem tanta por? Temen que si diuen "català,català,català" davant d'un mirall s'aparegui Pompeu Fabra a catalanitzar-los a cop de diccionari? És que això ja no és estar o no en desacord amb unes idees, això és una persecució ideològica i lingüística, un intent de 'reprogramar les ments' al més pur estil Wert  !

Qui esborra les paraules ho fa per esborrar idees, i qui vol esborrar idees vol esborrar a la gent que les pensa.

I a nosaltres ens diuen nazis...

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

8 comentaris:

Sergi ha dit...

Bé, no cal dir res perquè salta a la vista. Això de 'nazis' no entenc com gent d'aquesta s'ho pot posar a la boca per referir-se a nosaltres, igual com no entenc que puguin dir 'demòcrates', per referir-se a ells. La pregunta és la de sempre: com pot ser això? És que ningú més no ho veu? Com aquesta gent segueix governant. Vergonyós. I què és això de la llengua cooficial que no és el castellà, o la variant de la Franja? Però com poden tenir la vergonya de veure això com a normal? És que no tinc paraules, de veritat, la situació és ridícula, vergonyant i deixa Espanya s l'alçada d'un país subdesenvolupat. Tot això ho acabaran pagant a nivell europeu, per força.

tobuushi ha dit...

A l'antic Egipte quan es desterrava algú o se'l volia mort se li esborrava el nom, com si no hagués existit mai. Per això hi ha molt temples amb les famones càpsules amb el nom, esborrades i destruides.
Els del PP hi saben, ja que són "llegidors de la Biblia" on es diu clarament que el verb és creador. Així donant un nom és com Déu va crear la viada.
La paraula "catalans" o "Catalunya" ha estat moltes vegades esborrada dels llibres, o canviada, per una altre, com molt bé es dedica a difondre el Centre d'Estudis Nova Història.

El porquet ha dit...

Jo el que no entenc és com no es pot denunciar l'estat espanyol davant d'instàncies internacionals superiors pel sistemàtic incompliment de la declaració, signada pel mateix estat, de protecció de les llengües minoritàries. No entenc com no es fa res per part d'institucions europees, catalanes (i quan dic catalanes hi sumo, sense ànims de conquesta, no com altres... País Valencià, Illes, Franja, Catalunya Nord i Alguer), internacionals al respecte. És un atac sense contemplacions contra una llengua, els seus parlants i el seu territori. Això està passant a la gran i democràtica Europa, senyors, i ningú clama al cel.

Jordi ha dit...

Només existeixen ells i per això tot aquell que els hi discuteix els molesta. Per això no entenc gent que es diu catalana, que diu que el seu idioma és el català però ocupen càrrecs al PP. És estimar molt poc o gens el que és propi.

Anònim ha dit...

Es cert, només dir "català" ja els hi surt urticària a segons qui, es divertit i tot de la ridícul que és.

AhSe ha dit...

Home, si a Valencia els T-Rex parlaven valencià llavors segur que els llatins bevien pepsi i cantaven en anglès.

http://www.youtube.com/watch?v=pES8SezkV8w

AhSe ha dit...

Ah, i m'agradaria saber perquè costa tant demostrar que no sóc un robot!! Què has fet amb la secció de comentaris?

Carquinyol ha dit...

xexu: estem d'acord, però em sembla a mi que Europa no s'implicarà si no es veu obligada a fer-ho.

isaac: En canvi el 'no mataràs' o 'no explicaràs mentires' no ho tenen tan assumit ;)

el porquet: jo crec que és perquè, a l'hora de la veritat, aquelles instàncies tenen un poder diguem-ne limitat...

jordi: és masoquisme... o simplement mentir com un bergant

pons007: efectivament !

ahse: potser et costa demostrar que no ets un robot perquè ets un robot ????? :P *bipbip*

Publica un comentari a l'entrada