dimecres, 28 de setembre del 2011

Albionalades


(Encetem un micaco d'intel·ligència britànica)…


Badalona era una ciutat que gairebé no sortia mai a les notícies, com a molt esmentada en alguna notícia referent a la Penya o en algun trist succés. Fa uns mesos, però, això va canviar. La combinació de ser una de les ciutat més grans del Principat amb un batlle del PP i el fet que aquest mateix batlle li agradi més una càmera de televisió que al sr. Duran una cartera de ministre espanyol fa que cada dos per tres trobem a Badalona als telenotícies: uns per fer publicitat de què bé que ho fa elPP a una ciutat catalana, altres per demostrar que malament que ho fa el PP a una ciutat catalana i altres, simplement, per a fer constància del que passa a la meva pobre i maltractada ciutat.

Per a ser justos s'ha de dir que al sr. Albiol se li ha reconèixer el mèrit d'haver parlar de temes que altres candidats (ves a saber perquè) no n'han parlat mai. Ara bé, aquí acaben els reconeixements… perquè també s'ha de dir que una de les pitjors coses del sr. Albiol és 'com' ha parlat d'aquests temes i, sobretot, les solucions que ha proposat.

Per veure quines són aquestes solucions res millor que un exemple. Sembla ser que al barri de la Salut (a la Salut Alta per a ser exactes) un grup de veïns es queixava que hi havia un lloc amb bancs on per la nit es reunien individus que feien soroll i ocasionaven molèsties en general. Doncs bé, la solució de la batllia del sr. Albiol ha estat ràpida: treure els bancs.

Notícia El ûnt Avui

I penso jo… el que s'hauria de fer no és justament evitar aquelles actituds incíviques perseguint i castigant a aquells que les fan en comptes d'utilitzar mètodes que fan pagar justos per pecadors? Puix sembla que, almenys a Badalona, això no és porta, ja que cal dir que nombrosos veïns estan d'allò més contents amb aquesta solució fent realitat allò que penso des de fa temps, que a la meva ciutat ases volants no veurem gaires, però d'ases votants n'hi ha a dojo.

Em fa por pensar què pot arribar a passar si pels despatxos de la Plaça de la Vila se'ls arrela aquesta forma d'arreglar els problemes… Papereres fetes malbé? solució: treure totes les papereres! Gent que entra sense pagar al metro? Tanquem el metro ! Pintades a les parets? Traiem totes les parets! Papers i brutícia pel terra? Traiem el terra ! …

Per acabar-ho d'adobar, l'assumpte dels bancs no va acabar aquí. Sembla que ser que hom a la batllia va pensar que era una pena tenir ficats en un magatzem una sèrie de bancs sense donar-los ús, així que va els decidir instal·lar al mateix barri però a una zona més comercial… resultat: ara es queixen els comerciants !

Notícia El ûnt Avui

Notícia El ûnt Avui

Jo puc entendre que, segons com s'hagin posat els bancs, els comerciants puguin estar molestos. Ara bé, la part aquesta de "Es recorda, a més, que hi ha una gran oferta de bars i cafeteries on es pot reposar" és de traca i mocador i una frase digne del 'albiolanisme' més pur. De fet, seguint aquest raonament no sé que espera l'ajuntament per treure tots els bancs de la ciutat i multar a tothom que s'assegui al carrer per així revitalitzar l'activitat econòmica de bars i cafeteries !



Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

6 comentaris:

Sergi ha dit...

És que a Badalona no esteu contents amb res! Si no hi ha bancs, perquè no hi ha bancs. Si n'hi ha, perquè n'hi ha... ai...

Em sembla que el títol d'aquest post el podries convertir directament en una etiqueta, perquè em sembla que si no l'hauràs d'anar repetint. 'Albiolades', sí m'agrada com a etiqueta.

Carquinyol ha dit...

pss company, que és 'albionalades'... és que 'albiolades' (que va ser el primer que em va venir al cap) té un nom i un so molt molt lleig i desagradable.

Yáiza ha dit...

Ai Carqui, Carqui... si és que us queixeu per tot! Teniu un senyor alcalda de solucions ràpides, directes i contundents i encara us queixeu! Però si és una idea genial, això d'enretirar els bancs! Segur que ell encara seu tot satisfet de la idea al seu despatx (fumant-se un puret o bebent un gotet de whisky, segur), i no entén les queixes dels veins. O ni les sap, perquè segur que algú li fa la tria de la premsa que li arriba a les mans... I el Punt Avui no deuen ser els primer seleccionats!!

Jo també voto per què "Albionalades" o "Albiolades" es converteixi en etiqueta i categoria d'aquestes animalades!

tobuushi ha dit...

Al meu poble del Japó ens va passar el mateix, primer hi havien us indigents ( sí, al Japó hi ha indigents ) que dormien i furgaven als bancs i papereres de l'estació, solució, treure les papereres i posar unes fustes que dividien els bancs, de manera que hi podies seure, però no jeure-hi, com que els indigents hi seien tot el dia fent-la petar, finalment es va optar per treure els bancs, aleshores els mateixos indigents hi van dur capses de cartró i les deixaven tot el dia, fins que ens va visitar l'emperador i per art de màgia van desaparèixer, les capses i els indigents, fa poc en vaig reconèixer un en un parc allunyat del centre de la vila.
De totes maneres, malgrat que no hi hagin papereres, hi ha molt poca brossa per terra i això que no neteja ningú.
Potser hauríeu de convidar l'emperador del Japó, per desfer-vos dels indesitjables, i com si fos el flautista d'Hamelin potser s'endurà l'Albiol també.

nimue ha dit...

ains... per sort Badalona té altres coses maques i interessants perquè si hagués de ser coneguda només pel seu alcalde.... buuf....

Carquinyol ha dit...

Yáiza: Molt em temo que d'Albionades d'ací en endavant hi haurà unes quantes !

Isaac: umm.., potser si li diem que tenim micacos s'anima a visitar-nos !!! ;)

nimue: sí... en Jorge Javier Vázquez i la Pilar Rahola... :( :( :(

Publica un comentari a l'entrada