dimecres, 23 de juny del 2010

Ballarines d'un altre món


(Encetem un micaco de revetlla...)Fotografia d'una ballarina fantasma

Aquesta nit tornem a celebrar la revetlla de Sant Joan arreu de la nostra terra, la Festa Nacional dels Països Catalans. I és que sembla mentida que en la nit més cura de l'any hi cabin tantes coses : fogueres, dames blanques, focs d'artifici, aigües miraculoses, coca, castells encantats, petards, falgueres màgiques, cava, llums estranyes.... perquè, recordem, aquesta nit és una de les nits més màgiques de l'any, un d'aquells moments en que la tradició assegura que cauen els subtils vels que separen el món màgic del nostre món i en que els ésser màgics caminen entre nosaltres.

En aquesta nit de gresca i xerinola, que s'omple on de revetlles i fogueres per tots els racons i on és habitual trobar cantaires amateurs de qualitat diversa, alegres bevedors, coeters de totes les edats i ballaires amb més ganes que talent potser la fortuna, la mala fortuna millor dit, ens pot conduir a unes ballarines ben peculiars.

I és que en aquesta màgica, la tradició ens explica que, potser... de sobte... comencem a escoltar una feble i estranya melodia provinents d'invisibles gralles i fabliols que poc a poc van enfortint-se i adquirint tons orientals. Al mateix temps, un aire vaporós va sorgint des del terra i entre rebolics i moviments sensuals va condensant-se en les atractives corbes que composen els cossos femenins i que, sense deixar de moure's al só de la música mitjançant un exòtic i encisador ball acaben convertint-se en bellíssimes noies de pell blanquíssima i estranyes vestidures. El casual observador es trobarà com hipnotitzat davant d'aquest sobrenatural espectacle i li serà molt difícil sostreure's d'ell... però no fer-ho seria una decisió mortal, ja que la llegenda assegura que aquell que no és capaç de deixar de mirar morirà i el seu fantasma serà condemnat a seguir a aquestes fantasmagòriques ballarines per sempre sense deixar de ballar.

Fotografia de la revetlla a la platja de Sant Joan

Qui són aquestes sensuals, belles i mortals noies? Segons la llegenda són les Filles del rei Herodes, les causants de la mort de Sant Joan Baptista que ballaren d'alegria en assabentar-se del degollament del sant. Com a càstig, van ser condemnades a ballar durant tota l'eternitat i a manllevar la vida de tot aquell que fos incapaç de no sucumbir al seu encant. Segons la tradició aquestes encantades ballarines dansaven pels descampats en general i a la vora dels corrents d'aigua en general. I és per això que, assegura la tradició, no era estrany que apareguessin enmig de Les Rambles de Barcelona, puix en algun moment aquell indret fou un corrent d'aigua.

Avui dia segur que aquesta nit té altres perills més materials i malintencionats (sobretot per la Rambla) però en tot cas, si veieu unes bellíssimes i blanques noies ballant de forma sensual al só d'una música que no es sap bé d'on prové, millor posar terra de per mig. Només per si de cas...



Nota Personal : Aquesta nit, per diverses raons, no podré realitzar la meva tradició anual de prendre un bany a la platja la mateixa Nit de Sant Joan en tocar les dotze campanades. En tot cas, miraré de complir el refrany que diu "Bany de Sant Joan, salut per a tot l'any" de la manera més aproximada possible !! Molt bona revetlla a tothom !!


Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

8 comentaris:

Rita ha dit...

Que tingueu una mot bona revetlla!

I fes-te un banyet encara que sigui a la banyera... ;-)

AhSe ha dit...

Doncs al meu pais les nenes maques fantasmagoriques acostumen apareixer pels boscs i n'hi pertanyen, als boscs. Alli no tenen res a veure amb cap Herodes, i diria que aqui tampoc - els cristians fan el maxim per enganyar-vos!! Millor fes-me cas a mi que soc atea i amb bones intencions, segur que les vostres nenes fantasmagoriques tambe pertanyen als llocs i no han vingut d'Israel! Mes val no enganyar-se. ;-)

Jo aquesta nit magica en gaudire de les moltes hores de so que n'hi poguin haver dormint sense haver de despertar-te d'hora al mati seguent.


P.S.
Fica't a la dutxa a les 12 de la nit! Pots tirar-hi sals de bany arreu perque sembli mes interessant. hehehe

sànset i utnoa ha dit...

Jo procuraré dutxar-me avui i demà, per "assegurar el tiro".

*Sànset*

zillahh ha dit...

Molt bona revetlla també per tu Carquinyol.
Per cert, m'ha fet molta gracia la resposta de l'Ahse i segurament te molta raó. De tota manera la teva historia, Caqruinyol, és molt interessant i no la coneixia.

tobuushi ha dit...

Bona revetlla i recorda de posar-te el calçotets del revés per protegir-te de les bruixes!

AhSe ha dit...

Doncs? T'has donat la dutxa a les 12 de la nit? ;-)

Anònim ha dit...

Molta gent no sap això de la Festa Nacional dels Països Catalans. Ni cap mitjà es molesta en recordar-ho.

Carquinyol ha dit...

rita: alguna cosa vam fer...

ahse: vinguin o no d'Israel no deixen de ser interessants !! ;) És normal que tinguem les tradicions tan cristianitzades, però no per això deixen de ser interessants i sempre es pot 'intuïr' el que hi havia abans !

sànset: bona tècnica !

zillahh: me n'alegro que t'hagi agradat la història !

isaac: quins calçotets ???

ahse: ummm... bé... sí,... però de cava !!!

albert: ho hauríem de repetir més !!

Publica un comentari a l'entrada