dimarts, 10 de novembre del 2015

Declaracions, determinacions i manipulacions

(Encetem un micaco secessionista…)

Ahir al Parlament de Catalunya es va aprovar l'anomenada Declaració Independentista, la declaració que fixa el marc per trencar amb la legalitat espanyola i començar el camí cap a una República Catalana. No era estrany llegir que la jornada d'ahir era "històrica" (tampoc era estrany llegir que era un "golpe de estado"…) i sens dubte va ser una de les més importants des de fa molt temps, ja que l'independentisme va aprovar per primera vegada una resolució que l'enfrontava amb l'Estat Espanyol. Potser va ser la jornada més important fins ara, però no serà la més important en el camí de l'estat propi.

I no ho serà perquè ahir el que vam fer va ser aprovar una declaració, o sigui, un "acordem fer això". Ara bé la part important de debò, la de "anem a fer el que vam aprovar". La que indica la nostra determinació. I aquesta determinació s'ha de veure forta ja que començarà, segurament, per no fer cas al que dictamini el Tribunal Constitucional. Aquesta data serà veritablement la primera en que l'Estat Català es començarà a intuir, serà la que farà saltar espurnes i no serà gaire llunyanya (encara que amb les eleccions espanyoles enmig ves a saber…)

Mentre esperem que aparegui aquesta data de 'primer contacte amb la independència' anem a parlar un moment de com s'informa als mitjans espanyols el Procés. Evidentment, la parcialitat és total, res estrany considerant el que deia l'altra dia el New York Times de la llibertat de premsa espanyola. Un exemple: ahir pel matí abans de la sessió del Parlament a les televisions espanyoles va sortir parlant en Coscubiela, l'Iceta, l'Arrimadas i en Rivera. Com veieu molta pluralitat.

Voldia acabar fent un petit resum del que va dir en Rivera: va venir a dir que el que feiem els independentistes no era democràtic perquè no teniem majoria (minuts més tard, al Parlament, 72 vots independentistes contra 63 que no ho eren), va repetir que no teníem majoria de vots (tot i que el PP amb majoria absoluta al Congreso en té un percentatge inferior), va insinuar que aquest Parlament no estava "ben fet" (o sigui, que tots els anteriors, unionistas, tampoc ho estarien…) i va dir que no era partidari d'un referèndum que s'hagués de repetir cada quatre anys (quan a Canadà ja han fet dos i cap problema).

Fa pena dir-ho, però les "informacions" sobre Catalunya a l'Estat Espanyol són dignes de l'Oceania orwelliana. Així és impossible encetar cap tipus de diàleg civilitzat.

 
 
Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Realment, la manipulació informativa és increïble. Però per més que s'esforcin en dir que no hi ha majoria, quan el procés avanci a força de votacions parlamentaries aprovades, no tindran altre remei que anar a remolc, per més que a les teles espanyoles diguin que no està passant, estarà passant, i com que hem aprovat la moció d'ahir, i com que el TC és incompetent a Catalunya, el que importa és el que realment està passant, i no el que diuen que passa.

Jordi ha dit...

Manipulació informativa, judicial,... Tot un exemple d'estat democràtic.

Anònim ha dit...

El Rivera es queixa de fer masses referèndums quan de fet mai n’hem fet cap! Increïble...

Oliva ha dit...

PER MI LO PITJOR,ES LA DE CASA,"EL PERIODICO",DESTILAN VERI,MORTS DE POR DE QUE LA SRA.DIAZ NO PUGI PAGA EL LLOGUER ,VISCAN LES SUBVENCIONS¡¡¡DEL SEU CORRUPTE CORTIJO...I FOTLI ANB ELS INDEP."LA VANGUARDIA",LI FALTA POC PER TORNAR A "PETJAR"ALLO D'"ESPAÑOLA",I ELS SEUS INEFABLES DEVANTALS...

Publica un comentari a l'entrada