dimecres, 11 de març del 2015

Antipaties

(Encetem un micaco perceptiu…)

L'any 2006 vam anar a veure l'obre de Dagoll Dagom 'Mar i Cel' a València... bé, com ja vaig explicar al seu moment, en realitat vam veure 'Mar y Cielo' perquè la Generalitat de Baix va negar a la companyia els permisos per fer tantes obres en català com ells volien. Precissament aquesta setmana el director de Dagoll Dagom, Joan Lluís Bozzo, parlava de "l'antipatia" que nota a Espanya cap a tot allò que prové de Catalunya.

Sovint als independentistes se'ns etiqueta de victimistes i de que maximitzem (si no que ens ho inventem directament) pressumptes greuges cap a Catalunya per part de l'Estat Espanyol. En casos com aquests jo prefereixo veure i analitzar els actes i els gestos més que no pas les paraules.

I què podem veure? Per començar, que un partit gens sospitós de ser 'nacionalista catalán' com pot ser Ciutadans (perdó, Ciudadanos), el primer que va fer va ser canviar el nom català al nom castellà quan va pensar en presentar-se fora del Principat, de fet, quan han modificat la web a la llengua que han donat prioritat absoluta ha estat, oh sorpresa, el castellà. No, en aquest cas no hi ha hagut bilingüísme igualitari.

També diu molt de la visió de les coses catalanes a la resta de l'Estat que una de les primeres accions que va fer el PP per atacar a Ciudadanos va ser... anomenar-los amb el seu nom en català ! Quan hom fa això és que sap que ja existeix un mecanisme que relaciona el català amb aspectes negatius, i ho vol aprofitar. És com allò que fan els blavers d'acusar de "catalanista" a tothom qui els critica.

Però on millor es pot veure "l'antipatia" que comenta l'amic Bozzo és en el comerç... qui no recorda les crides als boicots als productes catalans? Els cartells de "Disponemos de cava no catalán" ? Coneixeu "Casa Tarradellas" ? Sabeu que al principi es deia "Can Tarradellas" ? I "Melody"? Us heu fixat en les campanyes de Nadal on "misteriosament" als anuncis de "Melody" la part de "Crema Catalana" queda fora de l'imatge ?

Però no us enganyeu, tot això que acabo de comentar només són símptomes, símptomes de que a Espanya existeix una "antipatia" cap allò català. I tot i així, hi ha qui ens vol vendre que la relació que tenim és d'iguals i que podem viure "Juntos e iguales".

Vosaltres voldríeu viure amb qui us mira malament i menysprea? Jo no...

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Per això els que em fan més gràcia són els federalistes, entre els quals, a banda dels naufragats del PSC hi hem d'afegir ICV, i si poguessin, també a CiU. Parlo dels partits, no dels seus votants, és clar. Seguir esforçant-se a dir que podem federar-nos amb España per ser iguals i treballar millor plegats és l'estupidesa més gran que he sentit en anys. España ens vol esclaus, clarament, no vol que destaquem en res per sobre dels altres. I quan fem les coses bé, ja s'ocupen de minimitzar-ho perquè no quedi com que els catalans destaquen i són diferents. Doncs sí, som diferents. No sé si millors o pitjors, però tenim la nostra pròpia manera de fer les coses, i estar amb España és no poder-la desenvolupar mai, perquè ens hem de sotmetre a la seva voluntat. No ens deixen avançar. Però tant és, federem-nos-hi, va. Si segur que volen.

Oliva ha dit...

"CON SU PAN SE LO....",ELLS I ELS GERIFALTES DE LA GRAN PATRONAL,QUE LI PAGAN EL BEURE...

Publica un comentari a l'entrada