dilluns, 23 de maig del 2011

emPPantanegats


(Encetem un micaco electoral...)

Frederic Xifré i Masferrer va ser un polític català, regidor de l'ajuntament de Badalona per les llistes d'Esquerra Republicana de Catalunya l'any 1934, escollit batlle de Badalona l'any 1936 i afusellat per les tropes franquistes al Camp de la Bota l'any 1940. 71 anys més tard i amb 170.000 habitants més la ciutat que el va escollir batlle ha decidit donar la victòria electoral als hereus ideològics dels assassins que el varen matar.

Font: Ministerio Interior

Mirant per sobre els resultats electorals es veu que si bé el PSOEc ha guanyat vots, tant CiU com ICV com Esquerra n'han perdut... però sumant-los tots no s'arriba als 10000 que ha guanyat el PP (deixant de banda que sembla una mica difícil que vots d'Esquerra i d'ICV passin al PP...) Per tant, només es pot deduir que el discurs del PP ha aconseguit fer votar a gent que anteriorment no ho feia. Quin ha estat l'ingredient de l'èxit ? Doncs veient que a la veïna Santa Coloma el PxC ha aconseguit regidors i que a Badalona no n'han tret cap queda clar que el discurs de la xenofòbia els hi ha resultat productiu en temes electorals. Veient a més la baixa de vots que han patit els Situadanos (que gairebé han baixat quan els darrers comicis es van apropar al 5%) sembla tan bé força clar que el discurs espanyolista també els hi ha funcionat.

Tot això no és gens estrany si es sap quina és la composició social i els problemes dels barris més habitats de Badalona. Ahir mateix la mestressa del bar de sota casa (que per cert no té la sortida de fums en condicions i m'omple el pis de pudor de xurros i a més tots els fumoadictes clients seus es situen a practicar el seu vici a sota de les meves finestres i no puc ventilar la casa sense que se m'omplia pudor de tabac) parlava a crits (com solen fer certs especimens d'aquests barris) de les eleccions i deia que havia votat al PP"por los inmigrantes, por que ella paga mi y pico euros de impuestos cada mes y esos no pagan nada, por que al menos que hagan limpieza en el ayuntamiento que ya sacaran cosas y por que han tirado mucho dinero los otros en cosas tontas como las comunidades autónomas que no hacen falta". Aquest és el perfil del votant popular dels barris de Badalona.

I si tornem als resultats veiem que els independentistes ben poca cosa pinten a la ciutat, potser si s'haguessin aliat Esquerra i la CUP haguessin pogut entrar a l'Ajuntament, però per separat tenen totes les de perdre. De nou, res estrany, jo des de que vaig néixer em sento més estranger del que es sent l'amic Isaac, només que ell se'n va anar a viure al Japó i jo visc tota la vida a un barri de Badalona on ser català és l'excepció (després els hi preguntes a ells i tots es senten molt 'catalanes'...) . Ahir mateix al passar per davant d'una església vaig veure a un 'coro rociero' vestits de gitana per actuar en una comunió. Aquesta és el tipus de gent que després vota al PP quan els hi diuen que 'exigiran a quien viva en Badalona que se adapte a nuestras normes y nuestras costumbres'... 'nuestras costumbres', que estrany... la meva àvia no em va parlar mai dels "segurament famosos 'coros rocieros' de Dalt la Vila"...

En fi, que el PP ha guanyat les eleccions però de moment no té l'alcaldia..., tot i que veient com està el panorama i com necessita CiU al PP per l'Ajuntament de Barcelona no m'estranyaria pas un acord de l'estil 'Tu a Barcelona y yo a Badalona' i tots tan contents.

En tot cas no hi ha mal que per bé no vingui i a partir d'avui puc dir que em sento més valencià !



Nota Declarativa : No em penso pas rendir... mai !

Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

5 comentaris:

tobuushi ha dit...

Es que la majoria d'aquests 170.000 nous badalonis van venir del lloc on manaven els que van fer afusellar l'alcalde Xifré, van arribar amb els "transmiserians" van ocupar la terra i van imposar les seva cultura i lleis per "derecho de conquista". Eren amos i senyors protegits per la dictarura militar, no shan integrat si s'estimen la terra que els ha acollit, els seus fills parlen de "mi pueblo" referit-se al poble d'extremadura d'on va fugir de la misèria i del caciquisme la seva família, malgrat que ells hagin nascut a Catalunya.
La ingnorància i la pèrdua de la memòria fan la resta.
D'una cosa en podem estar segurs, però, Garcia Albiol, no tindrà mai cap plaça al seu nom, per petita i pregona que sigui.

Dan ha dit...

Realment avui es un dia per recollir moltes llissons (per la via més dura) de com és la societat real i per quins paràmetres es mou. No es perquè si que els programes de premsa rosa tenen tant èxit. Hi ha qui es sorprén, però el món real és encara prou diferent del que pot semblar si mirem només amb les ulleres on-line.
I finalment, en el tema CUP, ERC, SI i altres independentistes... cada vegada em recorden més una escena de "la vida de Brian". Quan el "front d'alliberament de palestina" lluitava contra la dominació romana, però encara més contra el "front palesti d'alliberament", "el front jueu per la llibertat" i el "grup palesti antiromà". I tots junts anaven contra el "Front judaic d'alliberament"...
En fi. Com molt bé dius, malgrat tot, no ens rendirem pas!!

Sergi ha dit...

Nen, tu estàs de pega. València, Badalona... el PP et persegueix. Jo em sento molt com tu amb el que expliques del teu entorn, l'excepció sóc jo, no pas el contrari. Per això porto mesos i mesos dient per la Catosfera que això del sentiment independentista que s'anava proclamant per aquí era totalment fictici, que allà on està la gent, la corona de Barcelona, aquest sentiment és molt escàs, i que per tant, no tenia cap futur. Jo tampoc em rendeixo, però no podem negar-nos a l'evidència que se'ns ha presentat a les dues darreres eleccions. Ningú no em feia cas, que sí, que aquí que la independència és a tocar! Ja veus. PP a tot arreu. I PxC... sense comentaris. Estic pensant en l'exili...

illenca3.0 ha dit...

Les meves condolències i empatia per a badalonins i valencians... Quin remei! Aquí ens han arrassat i això que just han tret 2000 vots més que fa 4 anys.

Carquinyol ha dit...

isaac: la ignorància, l'incivisme i les faltes de ganes d'integrar-se, un els grans problemes històrics de Badalona.

Dan: és que no es pot deixar de tenir contacte amb el carrer, que desprès passa el que passa...

xexu: exili? i un be negre !! Només faltaria !! De fora vingueren que de casa ens tragueren !! Jo voto més per exiliar-los a ells... de fet tinc dissenyat el pla d'atac i tot :1a fase : tallar Tele 5, el futbol televisat, prohibir els xurros, la Feria de Abril, Tele Taxi, els bars de tapes amb terrassa i tancar Isla Fantasia. !!

illenca: Mal de molts... patada als coll**s !!! =)

Publica un comentari a l'entrada