divendres, 5 de novembre del 2010

Silencis mal trencats

(Encetem un micaco lingüístic...)

Hi ha diferents proverbis àrabs que giren al voltant del silenci. De fet la famosa frase “Ets esclau de les teves paraules i amo dels teus silencis” és una de les moltes variants d’un vell proverbi àrab que ve a dir “Després de que has deixat anar una paraula aquesta et domina. Però mentre no la deixis anar ets el seu dominador”. En la mateixa línia, un altre antic proverbi diu “No obris els llavis sinó estàs segur de que allò que vagis a dir serà més bonic que el silenci”. Amb tanta saviesa condensada en tan poques paraules... com és que encara hi ha gent que diu coses sense sentit ?

Un exemple recent...

Font: El Periódico

... ni Ausiàs March, ni les Grans Cròniques, ni el ‘Tirant Lo Blanch’, ni la Renaixença, ni Pere Quart, ni Joan Fuster,... per al senyor Mariano Rajoy el més important que li ha passat a la llengua catalana és que l’actual cap de la religió Catòlica pronuncii unes quantes paraules en aquest idioma.

A mi em costaria decidir quina és la millor cosa que li ha passat al meu idioma en 1000 anys, però la pitjor la tinc força clara: dependre políticament d’un estat governat per persones com el sr. Rajoy.

Per cert... us he comentat que també una altra dita més moderna que diu “més val romandre callat i semblar estúpid que parlar i confirmar-ho” ? No? Doncs això...


Nota històrica : No estaria de més recordar al sr. Rajoy que la llengua catalana no és una desconeguda al Vaticà. De fet era una llengua corrent allà quan la família Borja va aconseguir situar a dos dels seus membres (Calixt III i Alexandre VI) a la Cadira de Sant Pere al segle XV. I no estaria de més recordar-li allò que va dir un cardenal quan va arribar el primer Borja al Papat : “ Oh Dio, la Chiesa romana in mani dei catalani! ("Oh Déu, l'Església romana en mans dels catalans!”)


Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

8 comentaris:

Sergi ha dit...

Totes les frases al voltant del silenci o estar callat no poden ser més certes, i més necessàries en casos de gentussa com el Rajoy. No puc entendre aquesta mena d'odi que ens tenen, cada cop que obren la boca és per deixar anar alguna cosa dolenta de Catalunya o el català, encara que estigui maquillat de comentari favorable, ens humilien constantment. En llegir coses com aquesta no t'entren ganes de matar? A mi sí.

Per cert, què tenia de dolent que els catalans estiguessin al capdavant de l'església? Bé, els Borja eren unes bones peces, però a part d'això?

Índia ha dit...

Tanta saviesa que desprenen aquests proverbis entorn el silenci contra tanta ignòrancia i ràbia que desprenen les paraules del sr. Rajoy...Declaracions com aquesta fan que dia a dia em radicalitzi més!

El porquet ha dit...

Si tenim en compte que en Rajoy és d'aquests que considera que el català ens l'hem inventat uns quants fa unes dècades per a tocar els collons a la resta, doncs no m'estranyen gens els seus comentaris al respecte.

En la seva estreta mentalitat està convençut del que ha dit.

nimue ha dit...

doncs sí... aquests senyors ja podien quedar-se calladets una estoneta...

Anònim ha dit...

Hem coincidit de tema! Per cert, però els del PP no deien que això del català és una mena de dialecte del castellà inventat fa 4 dies? I ara resulta que té més de 1.000 anys!
Aquest home es pensa que som imbècils. Quina manera més estúpida de provar de fer-nos la pilota.

AhSe ha dit...

Molt bons els proverbis, Carquinyol!! On els has trobat? :-)

La dita moderna també és dels àrabs? Sembla ser feta especialment per al tal sr. rajoy, hehehe

Rita ha dit...

Molt i molt bo aquest apunt, Carquinyol!

I el Marianito... pobret, no pot ser més tontu del cul (i perdó eh!)!

Carquinyol ha dit...

xexu: els Borja no eren cap coral d'angelets, però no eren més dolents que els altres Papes/candidats de papes. Molta de la seva llegenda negra la van crear els seus adversaris polítics, contraris a la influència del Rei d'Aragó a la seu papal. I sí, ens tenen una fixació certament preocupant.

Índia: a mi em passa el mateix.

Mr. Missis: Doncs s'ho hauria de fer mirar...

nimue: Jo també penso el mateix !!

Albert B. i R. Com ho vam inventar fa quatre anys , fa 996 no existia i per això és el millor que li ha passat mai ;)

AhSe: Doncs un em sonava i cercant cercant per Google... La moderna asseguren que és de Groucho Marx, però amb Groucho Marx passa com amb Jaume I al País Valencià... quan una cosa no saben d'on ve se l'atribueixen a ell !!!

Rita: Un senyor que deia que una cosa no era una marea negra sinó com uns filets de plastilina no pot donar gaire més de si...

Publica un comentari a l'entrada