dimarts, 19 d’octubre del 2010

La democràcia muda

(Encetem un micaco acallat...)La de tots

Una d’aquelles pel·lícules que m’agrada veure de tant en tant és Silverado. En aquest western podem trobar una adaptació d’una de les típiques frases que apareixen en moltes pel·lícules de l’Oest : “ara farem un judici just i un penjament de primera". I és que, si alguna cosa acabes sabent després de veure moltes pel·lícules de l’Oest és que en la majoria de les ocasions els ‘judicis justos’ acaben amb l’acusat penjat, cosa que saben tots a la sala, acusat inclòs. Ara bé, aquesta predeterminació no fa que es deixi de fer el judici, la societat té lleis i aquestes s’han de complir... o almenys fer veure que s’acompleixen.

Doncs bé, aquest matí anava jo al metro recuperant-me encara del fred que comença a fer a primera hora llegint diferents webs com faig diàriament quan he llegit com el Gobierno Español ha desestimat una Iniciativa de Legislació Popular que demanava que es pogués veure TV3 al País Valencià. I quan dic que ‘ha desestimat’ és que ni tan sols ha accedit a que aquesta iniciativa arribés al Congreso de los Diputados per a la seva discussió. Per a dir-ho clarament, ens han penjat sense ni tan sols fer-nos un simulacre de judici.

I tot això passa després de que ens diguessin, durant anys, que dins de l’Estat que ens toca patir es pot defensar qualsevol idea sempre que es faci per mitjans democràtics. Avui ha quedat ben clar que això no és veritat i que la cosa empitjora, perquè ara ja no és que no ens vulguin donar allò que demanem, ara és que ja no ens deixen ni parlar del tema. Quin tipus de democràcia és aquella que silencia el diàleg ?

Nota involutiva: L’Estat Espanyol està patint en aquests darrers temps un marcat procés involutiu i està accentuant cada vegada més un nacionalisme espanyol que, si bé mai ha abandonat, si que s’ha mirat de disfressar sovint. I això ho hauriem de tenir molt en compte els principantins en les properes eleccions, ja que si bé el federalisme mai va arribar a existir com a una alternativa creïble, dins de l’actual marc estatat el autonomisme està condemnat a convertir-se en un mer regionalisme sense cap tipus d’identitat pròpia. I és per aquest motiu que en els darrers temps s’obté respostes cada vegada més contràries i radicals cada vegada que des del Principat de Catalunya i altres terres catalanes sorgeixen iniciatives que no acaben de caure bé a l’espanyolisme, començant per la ILP que va aconseguir la prohibició de les curses de braus al Principat i acabant per aquesta notícia que comento avui. Per acabar, us recomano llegir aquest interessant article d’en Vicent Partal..

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

6 comentaris:

Sergi ha dit...

No et sembla que aquesta involució serveix clarament per preparar la tornada del PP al govern? Així el canvi no serà tan sobtat i traumàtic, gairebé no ho notarem...

sànset i utnoa ha dit...

A Espanya sempre manen els mateixos gossos, encara que portin collars diferents. No em sorprèn gens. El que sí que me sorpèn és que encara existeixin catalans que creguin que Espanya no ens vol mal.

*Sànset*

Anònim ha dit...

Una demostració més que PSOE i PP són ben bé el mateix i que tots dos senten la mateixa al·lèrgia vers els processos democràtics.
Sobre la nota final, ahir a Badalona hi van anar unes persones que van omplir el Círcol Catòlic. Al meu parer, són la resposta que hem de donar.

AhSe ha dit...

Doncs... Podria ser:

a. una democràcia virtual

b. una democràcia de disfressa

c. una disfressa de democràcia

d. una democràcia fingida

e. una no-democràcia

f. una democràcia abstracte
(llegir "no implementada")

g. una democràcia nominal

h. una democràcia overridden

i. un gran etc.

Carquinyol ha dit...

xexu: de fet ja no notem que estigui un de diferent del PP, no?

sànset i unoa no t'enganyis company, no existeixen...

Albert B. i R.: la reposta que em de donar no la donarem mai a aquest pas !

AhSe: jo marco la e.

Rita ha dit...

Quan toca Catalunya, tots dos són iguals, PSOE i PP, i el que és més greu, en això sí que van a una!

Publica un comentari a l'entrada