divendres, 26 de setembre del 2008

Genocidi


(Encetem un micaco enrabiat...)

Ahir llegia una notícia d'aquelles que tothom amb ulls a la cara i orelles al cap sap i que qui mana sempre amaga...


.. i llegia una sèrie de comentaris que no per escoltats i repetits deixen d'indignar-me profundament, frases de l'estil:

· "PREFERIX CASTELLANIZAR QUE CATALANIZAR"

· "Por si no tienen poco los inmigrantes con aprender nuestra lengua castellana,pretender que aprendan tambien el valenciano me parece ya un exceso"

· "No lo hablamos casi nadie, y nos lo imponen a todos. Nos toca pagar con nuestros impuestos una televisión en un idioma que nos importa un pepino."

· "Los valencianos LIBRES a diferencia de catalanes, mallorquines, gallegos y vascos...HABLAMOS EN EL IDOMA QUE DECIDIMOS y si decidimos hablar en castellano , en parte, es por culpa de la CATALANIZACION que se ha estado imponiendo sobre el valenciano"



De tot això podem deduir unes quantes coses:

· Els grans defensors del blavencià sempre ho fan utilitzant llengua forastera.

· Que gràcies als esforços dels grans defensors del valencià (tan els de dretes com els altres, els de dretes acomplexats) l'ús del valencià ha caigut 10 punts en 15 anys. Millor seria que no el defenguessin tant.

· El grau d'autoodi bestial i el gran desconeixement de llur història que tenen alguns, autoodi que arriba al punt de suïcidi cultural.

· La hipocresia i la cara dura d'utilitzar als immigrants quan interessa i sense reconèixer que, si de debò els interessa la integració d'aquest col·lectiu, el que s'hauria de fer es precisament reforçar tot allò que la permetés.

· La terrible pena que han de suportar els castellanoparlants. Pobrets ells que només tenen la gran majoria de pel·lícules, emissores de ràdio, diaris, publicacions periòdiques, cadenes de televisió i llibres en llur idioma. Pobrets que oprimits que estan !! Segur que és molt dur saber que, tot i així, encara hi ha persones que parlen i escriuen en català... i se'ls poden trobar pel carrer !!

· Que a ells els importa un cogombre el meu idioma i a mi m'importa un cogombre la seva família reial i les seves seleccions esportives. Tot i així també les haig de pagar de la meua butxaca.

· Que allò que uns anomenen "valencianos libres" no són més que una colla de renegats consumits per l'autoodi o bé de forasters intolerants i ignorants que lluny d'integrar-se a la terra que els ha donat de menjar han fet que la terra s'adapti a ells, i no pel fet de no parlar la llengua d'aquesta terra, sinó fent que els que si la parlaven deixessin d'utilitzar-la. "Decidir hablar en castellano"... quan només coneixes una llengua la tria és fàcil!! Després de tres-cents anys de persecució i repressió sonaria a acudit sinó fos perquè el genocidi cultural no es pot prendre mai a broma.

· Que els catalans, del nord i del sud, sempre tenim la culpa de tot, tenim banyes, cua de dimoni i ens mengem nens castellanoparlants per sopar...

Però, sobretot, podem deduir, gràcies també a comentaris de l'estil "Preferisc catalanitzar que paletitzar" o "Es una vergonya total, i damunt patim una alcaldessa que, ni vol ni l´interessa el valencià." que hi ha uns quants que no canviarem mai la nostra forma de viure ni de pensar, per molts artificis que es vulguin buscar per a defendre la seva posició. Us heu parat mai a pensar que a nosaltres ens titllen de fanàtics i intolerants, però que són ells els que volen decidir en quina llengua hem de parlar a casa nostra? Alguna vegada un català els ha dit quina llengua han de parlar a Castella?

Nota Personal: Encara estic retrobant-me !! Bon cap de setmana a tothom !!
Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

4 comentaris:

ddriver ha dit...

i que esperaves?es una pena pero son com son

Anònim ha dit...

Jo com a valencià, també m'indigne amb eixos comentaris, per això preferisc fer-los el buit, ignorar-los i no llegir-lo.

Salut company.

Anònim ha dit...

Amb aixo de la familia reial estic d'acord. Que se la paguin ells, que es seva! Em sembla vergunyos que al segle 21 encara hi hagi families reials que viuen dels impostos dels pobres. :-(


P.S.
La meva mare, despres de visitar-me, em va dir que el catala i el castella son 2 idiomes molt diferents que no tenen res a veure. Que et sembla?

Carquinyol ha dit...

ddriver: doncs com a mínim esperava que els mitjans d'informació del Principat es fessin ressò, però sembla ser que la Pax Sociata és molta Pax...

josep: Bé company, jo penso que s'han de tenir en compte, no obsessionar-se d'acord... però tampoc obviar-los, ja que d'això se n'aprofiten. Salut !!


ahse: Doncs em sembla que tens una mare molt eixerida!! En poc temps s'adonat d'una cosa que altres vivint anys aquí encara neguen...

Publica un comentari a l'entrada