dimecres, 12 d’octubre del 2011

Dret (i deure) a no decidir


(Encetem un micaco d'intencions...)

Finalitzava el mes d'agost i l'Estat Espanyol estava enmig d'un d'aquells símptomes psiquiàtrics dels que parlava l'altre dia demostrant que en aquella terra de prodigis no existia la paraula impossible i que allò que era etern i immutable es podia canviar en deu dies de no res quan un expresident del Congreso i "padre de la Constitución" va fer unes declaracions que haurien de fer obrir els ulls a més d'un, tot i que es ben sabut que no hi ha pitjor cec que el que no hi vol veure...

Notícia La Vanguardia

Notícia La Vanguardia

Una declaració d'intencions perfecte que haurien de tenir en compte tots els federalistes, autonomistes i defensors de encaixos varis. I encara que aquests col·lectius no siguin defensors de l'autodeterminació, haurien de tenir també molt en compte altres coses d'aquest text.

Així, per exemple, s'ha de tenir molt en compte això del "nunca se dejará"… que vol dir això? Què insinua que passaria si el Parlament del Principat declara la independència? Utilitzaria la força? Ja m'agradaria saber que faria aquest senyor en el cas de que una dona és vol separar del seu marit i aquest no vol ni sentir a parlar de la separació.Trobaria bé obligar a la dona a no separar-se? Una mostra més de que una cosa anomenada Transición mai va ocórrer, almenys des del punt de vista de la ideologia nacionalista espanyola.

Ah, per cert, també fa molta gràcia veure com diu el que faria la UE. Només volia recordar que abans de la Guerra dels Balcans des de la UE també es va dir clarament que no s'acceptarien cap de les ex-republiques iugoslaves dins de la Unió. Doncs bé, mireu a on està a hores d'ara Eslovènia...


Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

6 comentaris:

Sergi ha dit...

No, una transició ideològica no va succeir mai, això està més clar que l'aigua. Només cal mirar els futurs governants d'Espanya, com pensen, i tenir en compte que arribaran allà perquè la gent els votarà.

Dan ha dit...

Que cansat que és tot. La llei de la gravetat o la teoria de l'evolució tampoc apareixen a la constitució i no per això deixen d'existir i exercir-se cada dia.

Jordi ha dit...

És normal que aquesta persona digui això. El dret d'autodeterminació dels pobles és això, un dret. I està per sobre de la constitució i de la UE.

El porquet ha dit...

No em sorprenen gens aquestes declaracions dins l'esquema mental espanyol i espanyolista.

El que no entenc gens és com, malgrat aquestes bofetades, encara hi ha catalans de bona fe, catalans convençuts però que tenen un esquema mental que els segueix unint a Espanya.

Ells són clars i directes. Nosaltres potser no sabem ben bé que volem (almenys alguns, almenys els que ens governen).

Carquinyol ha dit...

xexu: i ja estan preparant la màquina del temps per fer-nos retrocedir uns quants anys...

dan: espera't tu que se n'assabentin !!

jordi: el que no és normal és que un 'democrata' ho digui, però clar, ja sabem com és la democràcia a l'espanyola...

el porquet: jo tampoc ho entenc gens, estaria bé que ho miressin d'explicar a veure si ells ho saben, cosa que dubto.

Jordi ha dit...

He, he! quan deia que era normal que aquella persona digués això ho deia perquè era espanyol i ens considera una possesió. Evidentment enlloc he parlat de demòcrata.

Publica un comentari a l'entrada