dimarts, 28 de desembre del 2010

La Batalla de Barcelona

(Encetem un micaco lingüístic...)Escola en Català

El passat dia 22 va caure a Barcelona part de la grossa de la loteria de Nadal. Al mateix temps el Tribunal Supremo espanyol va decidir que amb això no hi havia hagut prou i va decidir que, aprofitant l'ocasió, també havia de caure una nova patacada a la sobinaria del Principat, en concret sobre un dels temes que sempre s'ha considerat intocable: la llengua a l'escola.

Molt s'ha escrit i molt s'ha comentat sobre aquest tema, però potser ens haurien d'anar uns trenta anys en rere per a repassar una història coneguda però massa sovint oblidada: la Batalla de València. I és que en aquell conflicte identitari i lingüístic va ser l'inici d'una guerra originada pel nacionalisme espanyol més ranci que, orfe ja de la protecció i de la seguretat que li oferia el franquisme, cercava mitjans per acabar amb els sentiments nacionals de les altres nacions de l'Estat atacant-les de forma més o menys subtil des de diversos fronts (cultural, lingüístic, de símbols...) amb la intenció d'aconseguir la homogeneitat d'una Estat Castellà anomenat España.

Caldria tenir molt present que aquella batalla, per molt que alguns ens vulguin fer creure el contrari, la vam perdre. I les conseqüències de la derrota són força evidents: a hores d'ara a molts indrets la nostra llengua apareix dividida en dues llengües diferents; a la ciutat de València la presencià pública del català/valencià és merament testimonial, tret de les honroses excepcions que conformen aquelles persones i aquells grups i associacions que treballen en llur defensa; a les escoles del País Valencià existeixen 'oficialment' dues línies lingüístiques, tot i que en la realitat cada cop menys nens poden estudiar en català (i sobre això el Tribunal Supremo espanyol no ha dit ni piu) i, tot i així, segueixen havent denúncies respecte a no poder estudiar en castellà; l'ús social i el prestigi del valencià/català arreu del País Valencià cada any disminueix perillosament...

I tot i això hi ha persones i col·lectius que ens van voler fer creure que allò era un cas particular i que no ens afectava gens... Doncs bé, això és mentira i ja farien prou bé de tenir-ho present perquè sinó acabarem igual. Lamentablement sembla ser que els nostres dirigents això encara no ho veuen.

Primer va ser la Batalla de València, ara és temps de la Batalla de Barcelona.



Nota Innocent: Hi ha notícies que no són innocentades però que bé que ho semblen...

Font: Avui

... realment, jo a qui aplicaria aquests contractes és a tots aquells que voten al PP i als Siutadanos ...

Font: Avui

... això més que una innocentada era una notícia anunciada !! I realment és vergonyós saber que durant anys i anys no trobaven cap jutge que volgués jutjar a aquest pocavergonya !!


Me'n vaig al badiu...

Visca la terra !!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí que ho veuen, els nostres polítics, però la seva covardia els pot. O nes posem les piles o podem acabar molt malament.

òscar ha dit...

Doncs fart de rebre cops posant bíblicament l'altra galta, jo estic preparat per lluitar, demanar, desobeir.

AhSe ha dit...

I no penseu fer res?? Fins i tot això de tirar rajoles, com se li acut a l'anomenatinútil, és millor que quedar-se amb els braços creuats mirant-los. :-|

El porquet ha dit...

Molt i molt bon recordatori! Sí senyor! Les similituds són evidents i està clar que el seu objectiu sempre és el mateix.

Ens obliguen a estar constantment alerta. I cal que hi estiguem. Si no, pot acabar com a les grans ciutats del País Valencià.

Publica un comentari a l'entrada