divendres, 4 de desembre del 2009

L'estupidesa i el jardí


(Encetem un micaco de ximplets...)àrab

Hom diu que Albert Einstein va dir una vegada "Només dues coses són infinites, l'Univers i l'estupidesa humana, i no estic gaire segur de la primera". No sé ben bé si és cert o no, sovint passa que es posa en boca de personatges celebre frases que realment aquests no van dir mai, però sigui veritat o no, la frase l'encerta de ple i és digne d'un savi com ell. Un altre savi, en aquest cas més contemporani i proper i que coneixem en aquest món com a Dan, va publicar no fa gaire al seu blog aquest post on parlava justament d'aquest tema i de com era d'important la tasca de divulgar el coneixement per a fer-ne front.

Canviem un moment d'escenari i anem a València. L'estació de ferrocarril de València s'anomena Estació del Nord i es situa al mateix centre de la ciutat. Aquesta estació és de l'estil terminal, o sigui, els trens no la creuen i han d'entrar i sortir pel mateix camí, de forma com passa a l'Estació de França de Barcelona o a l'estació d'Alacant i de forma ben diferent a les estacions de Tarragona, Barcelona-Sants, Girona, Castelló de la Plana i Lleida-Pirineus que són estacions de trànsit. Aquest tipus d'estació terminal situada al centre de la ciutat té com a característica que ocupa bastant terreny a un indret privilegiat (entre tallers, vies de maniobres, etc...) i ja fa temps que a València han projectat soterrar totes aquests instal·lacions (sobretot aprofitant l'arribada del TGV) i urbanitzar aquella zona fent, entre altres coses, un gran parc que s'anomena Parc Central.

Font: Google Maps

El disseny d'aquest parc no està ni molt menys decidit i encara ni s'ha convocat el concurs, però tot i així van sorgint diferents propostes. Una d'aquestes propostes va sorgir des d'àmbits de la Universitat Politècnica de València i proposava realitzar un jardí àrab dins de l'espai del Parc Central. Aquesta mena de jardins es basen en estimular els sentits mitjançant els sorolls de les fonts, el frescor provinent d'aquestes, els olors de les diferents plantes i els volums de les plantes, i constitueixen un entorn agradable que t'aïlla de la ciutat i és força indicat per a climes mediterranis. Doncs bé, precisament l'altre dia al diari Las Provincias informaven d'aquesta proposta ...

Notícia Las Provincias

... i els seus primers tres comentaris tenen molt a veure amb allò que comentava l'Einstein (per cert, no deixeu de mirar les votacions de cada comentari)...

Font: Las Provincias

... que després van estar acompanyats d'aquests altres i alguns de similars (sembla que l'estupidesa crida a l'estupidesa)...

Font: Las Provincias

... per sort també van aparèixer comentaris com els següents que mantenen la meva esperança en la creença de de que encara existeixen éssers humans intel·ligents sobre la superfície del planeta ...

Font: Las Provincias

... i uns altres que demostren que hi ha gent que se l'ha anat tant l'olla que si s'hagués de mesurar s'hauria de fer en parsecs, perquè, realment, ja m'explicareu a mi com s'ho fan per fer determinades relacions ...

Font: Las Províncias

Encara no he sigut capaç de decidir si aquest panorama em provoca més pena o més por... perquè penseu una cosa... tota aquesta gent *té dret a vot*, igual que tu i que jo... pitjor encara, molt em temo que són dels espècimens més cercats pels polítics gràcies a la seva nul·la capacitat de raonament. I després segur que són dels que se'n van de visita a l'Alhambra o a Egipte i van ensenyant les fotografies a tot el món tan orgullosos... realment hi ha gent que haurien de ser estudiats per la ciència per a descobrir com pot ser que visquin amb tant de suro dins del cap ...Nota Personal: Un cap de setmana llarg comença, espero que aquells que el gaudiu l'aprofiteu al màxim, i els que no (com jo)... també l'aprofitem al màxim dintre de les nostres possibilitats. Bon cap de setmana a tothom !! !!


Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

10 comentaris:

Sergi ha dit...

Per què ens ensenyes aquestes coses? Ara vols que me'n vagi a dormir amb mala llet? Quina poca consideració.

La frase, sigui d'Einstein o no, és totalment genial.

kika ha dit...

si que fa posar de mala llet tot això... i encara més qua ho expliques tan ben explicat i tan ordenat... però és el que hi ha no?
bon cap de setmana!!!

Dan ha dit...

Diossss. Jo estic per deixar de llegir els comentaris de les noticies dels diaris. la meva confiança en l'espècie humana cau en picat cada vegada que ho faig.

Unknown ha dit...

Oh! Però quins comentaris més bonics que deixa la gent a les notícies! MODE IRÒNIC OFF (et puc copiar, oi?)
Bon cap de setmana

Marga ha dit...

A mi, el que em sembla malament, és que desaparega l'Estació del Nord de València, altres romanços a part. Es podria millorar tot el que hi ha al voltant però, l'estació, jo no la tocaria per res del món.

Per cert, sou molt correctes políticament, no?

AhSe ha dit...

Deixa'm ajudar-te a decidir-te:

Aquesta gent et fa por. L'estupidesa fa por. Dels estupids has de fugir, perque com algun cervell els reuni i els munti contra dels pobres pensadors, n'hi sortiran desastres.

Anònim ha dit...

El millor d'això és que els comentaris més estúpids són els que tenen més vots a favor! Quant de ruc!

nimue ha dit...

Buf! espere que t'hauràs allunyat molt de l'estupidesa humana en general durant aquest pont! perquè mirà que hi ha gent estúpida pel món! i com molt bé dius tenen dret a vot... snif...

Carquinyol ha dit...

xexu: és que sóc dolent...

kika: com diu en Pedro Piqueras... "es lo que hay"

Dan: realment és així

Tirai: còpia el que vulguis !! :D

Mariù: si diferenciar temes paisatgístics de temes socials és correcció política...

AhSe: realment és així, em fan por

Albert B. i R.: Entre tots s'ajuden...

nimue: pont? what pont? ;)

Met ha dit...

Cada cop llegeixo menys els comentaris dels diaris a internet. L'anonimat permet dir qualsevol imbecilitat a qautre gats que no saben fer res més que bordar com gossos rabiosos.

Els jardins àrabs són perfectes per a fer més suportable la calorada de l'estiu. Si no els volen, jillor. Que es torrin al sol. Tampoc es perdrà gran cosa.

Publica un comentari a l'entrada