dimecres, 27 de febrer del 2008

Fakes i presumpcions


(Encetem un presumpte micaco ...)Pirata


Una de les paraules més utilitzades a la nostra societat és "presumpte". Tan se val si enxampen a un polític en ple tracte urbanístic amb un grup de constructors, a una persona conduint un cotxe ple d'explosius o a un individu encaputxat i amb una pistola dintre d'un banc, en qualsevol d'aquests casos no parlarem ni de corrupte, terrorista o atracador sinó de "presumpte corrupte", "presumpte terrorista" o "presumpte atracador".


Però això no és sempre així, ja que també podem trobar casos on la paraula desapareix completament i el sospitós passa a ser culpable automàticament. Quins són aquests casos? Bé, depèn..., depèn de qui sigui el protagonista, de que hagi fet, d'on i de quan es parli... De fet, hi ha tantes condicions que sembla quasi aleatori !!


Hi ha, però, aquells altres casos on, tot i que la persona no ha fet res de dolent, ja se l'acusa directament. Veiem sinó el següent titular...



El Periódico


Si un és llegeix només el titular es pot fer una idea com ara "per culpa de la relliscada d'un pirata informàtic babau han pogut enxampar una xarxa de pederastes". La realitat, però, és bastant diferent. Primer, que la persona que baixa música o pel·lícules a l'Estat Espanyol no infringeix la llei ( sempre que ho faci sense ànim de lucre, com es va recordar no fa gaire ) i no és, per tant, pirata de cap tipus. Segon, que com qualsevol usuari d'emule sap, és freqüent trobar-se fakes , i tot i que la majoria només et fa perdre el temps, altres poden amagar casos de pederastia. El protagonista de la noticia en qüestió va tenir l'actitud que haurien de tenir tots els usuaris davant d'aquests fets, denunciar-los. I gràcies a la seva denúncia s'han pogut detenir unes quantes d'aquestes fastigoses persones.


Una iniciativa com aquesta és mereixeria un titular del tipus "Detingut un grup de pederastes gràcies a una troballa casual d'un cibernauta", resaltant l'esperit cívic de la persona en qüestió. Però en comptes d'això el titllen de mig culpable i aprofitem per a relacionar, una altra vegada, la pederastia, internet i les descàrregues P2P. Simplement deplorable.




Nota: A mi aquesta tota aquesta manera de redactar em recorda a aquest conegut acudit...



Estaven dos nens jugant futbol en una plaça a Madrid, quan a un l'ataca un ferotge gos dels anomenats rottweiler.

Pensant ràpid l'altre noi agafa un pal d'allà a prop i li dóna un cop al clatell al gos i el mata.

Un reporter que passava va observar l'escena i corre a entrevistar el valent nen.

- Valent fan del Reial Madrid salva amiguet dels ullals d'un agressiu gos. -Escriu a la seva llibreta.

- Jo no sóc del Madrid, - replica el petit heroi.

- Perdona, com estem a Madrid, vaig assumir que ho eres, -va contestar el reporter.

- Valent fan de l'Atletico salva company de terrible atac, -anota a la seva llibreta.

- No sóc de l'Atletico, tampoc, -li diu el nen.

- Vaig assumir que sent a Madrid, doncs series del Madrid o de l'Atletico. Llavors de qui ets?, -pregunta el reporter.

- Del Barcelona,-li diu el nen.

El reporter comença un nou full de la seva llibreta i escriu:

- Maniàtic català assassina pacífica mascota de família.




Me'n vaig al badiu...


Visca la terra !!

8 comentaris:

Marga ha dit...

Hola, Valencià del Nord! M'agrada el nou aspecte del teu bloc. Es veu tot molt més clar.
Però...de debò, de debò, el que més m'ha agradat ha estat el teu acomiadament diari: "Visca la terra", en lloc de l'altre d'abans.
Per cert, que no exageres un poc, amb el teu acudit?. Fora dels exaltats, no ningú odia els catalans com tu fas vore. I tampoc ho fan la major part dels catalans, n'estic segur.
A reveure.
Escorpí.

Carquinyol ha dit...

Bones Principantí del Sud!! Me n'alegro que t'agradi el nou aspecte =)


L'acudit no és meu, és bastant vell ja. I l'odi als catalans? Bé, només cal llegir els comentaris que apareixen quan es parla alguna cosa de Catalunya o de la llengua catalana, o per exemple quina és la principal preocupación de Coalición Valenciana. Potser només son exaltats, però no són precissament poquets, em temo.

ddriver ha dit...

eLS PEDERASTES NO ERAN PRESUMPTES OI?JA HAN FET EL JUDICI¿?En principi tambe ho haurien de ser fins que no sorti la sentencio no?
Un cule mai mataria un rottwailer,simbol del boixos nois ;)

Marga ha dit...

I qui -quants valencians- creus que coneixen o fan cas a Coalición Valenciana? Mitja dotzena o set, com a molt.
Mira: deixem-nos de bovades. Tots som perssones que estimem la nostra terra perquè és la nostra i, per tant, tots tenim raó. Amb un poc més d'unitat, es faria el que volguérem els ciutadans. I el govern, el que fóra, passaria per l'aro. Però no en som capaços.

Bon dia. (Per cert, estic de festa!)

Carquinyol ha dit...

ddriver: Els pederastes són un d'aquells casos en que poques vegades es posa el pressumpte al davant.

Garcia: Et comentava allò de CV com a exemple, ja sé que, per sort, no són majoritaris. Però de gent com aquesta també trobes a la resta de l'Estat. I fins i tot és lògic, veuen els catalans ( i bascos ) com algú que volen desfer allò que ells consideren que és casa seva. Jo els puc entendre, però també estaria bé que ells m'entenguessin a mi.

(gaudeix del dia, jo vaig estar de festa ahir) =)

Waipu Joan ha dit...

sens dubte que el llenguatge pot ser d'allò més criminal que el mateix fet. Bé, ja ho deixes clar en l'acudit del català i la mascota...
I els debats els guanyen tots i nosaltres tan contents!

Laia ha dit...

Sempre intenten donar-li la volta a la truita o fer veure allò que no és...

La veritat és que no sabia que podia baixar de la xarxa el que volgués i que no és il·legal... Així doncs, ja no cal que tingui la maleta a punt sota el llit per si vinguessin a fer-me una inspecció, no?

Carquinyol ha dit...

Waipu Joan: El llenguatge sempre predisposa, i això hi ha qui ho controla molt bé...

Laia: Baixar el que vulguis no, pots baixar material audiovisual, i sempre per un ús que no et proporcioni guanys. Els programes d'ordinador o consola, tan aplicacions com jocs, estan explícitament exclosos, i si que és delicte utilitzar els baixats (no hi ha dret de còpia privada en aquest cas)

Publica un comentari a l'entrada