dijous, 21 de maig del 2015

La ciutat sota les gavines

(Encetem un micaco electoral…)

Després d'haver passat quatre anys sota un govern municipal del PP a la meva ciutat m'agradaria fer unes quantes reflexions abans de les municipals.

Comencem per l'important. Quins canvis he vist a la ciutat? Doncs ben pocs, la veritat. La ciutat segueix igual de bruta que fa quatre anys i la gent segueix igual d'incívica que fa quatre anys. En aquest aspecte el 'Limpiando Badalona' del PP bàsicament puc dir que no ha funcionat. Coses noves a la ciutat? Han canviat algunes línies d'autobusos i han inaugurat un parell d'estàtues, una a Manolo Escobar i una altra al mico del Anís del Mono. Balanç? Continuisme pur i dur, tot i la forta propaganda que ens vol convèncer del contrari. 'Badalona ciutat de primera' diuen, però en aquesta Badalona 'ciutat de primera' i tercera ciutat en població de Catalunya els dissabtes tardes i els festius seguim sense tenir ni un pediatra d'urgència dins del nucli urbà. Exactament igual a fa quatre anys. Toca seguir anant a la muntanya, a Can Ruti, tot i tenir un Hospital Municipal en el centre.

Més percepcions. Al començament de mandat el comerç del centre feia pena i el del centre comercial Màgic també, ara darrerament s'ha activat i hi ha nous comerços. Que això sigui gràcies a les gestions de l'ajuntament o a la influència de l'ambient econòmic general ho deixo a interpretació de cadascú, ara bé, dir que el tancament era conseqüència de l'economia i la reactivació és gràcies a l'ajuntament és fer trampa. Directament.

Percepcions personals. Fa uns sis anys tenia dos arbres enormes davant de casa que em feian ombra i em protegien del fort sol de l'estiu. Van fer les remodelacions del TRAM i els dos arbres es van tallar i es van substituir per dos de més petits. Ara no hi tinc cap, entre els vàndals i la mala feina feta pels de jardins cada vegada que han hagut d'aixecar un dels arbres quan es queia amb fortes ventades m'han deixat sense cap. Però ei!, em diu la responsable que potser més endavant tinc sort i me'ls planten...

Gestió política i imatge. Cal explicar alguna cosa? El PP ha espremut la meva ciutat per fer-se veure a Catalunya i el batlle ha espremut el tema de la immigració per aparèixer als mitjans. No deixa de ser curiós que en una ciutat on la majoria de població és immigrant tingui èxit un discurs anti-immigració. Curiositat: Heu escoltat mai a l'Albiol fer declaracions contra la comunitat xinesa? Potser té a veure que la zona industrial sud de Badalona està pràcticament ocupada només per magatzems xinesos, de fet n'hi ha tants que els diumenges a un col·legi públic proper es fa un centre de cultura xinesa per a nens. Són tots els xinesos bons i tots els àrabs i romanesos dolents? Preguntem-li a l'alcalde...

Futura batllia de la ciutat? A Badalona una de les errades de tots els ajuntaments és manar des del centre pel centre. I encara que no ho facin, això sembla. Una de les coses que fa l'Albiol es passejar-se pels barris a 'escoltar' als veïns (després fot el que li rota, com tots), però només això fa que hi hagi que els vegin amb bons ulls. Sí, així de simples són un bon grapat dels meus conciutadans. Exemples? Quinze dies abans de les eleccions tots els parcs infantils de la meva zona estaven en obres, poca cosa fan però molt cridaneres les obres són. Així de descarat. I si ho fan és perquè creuen que amb certa gent aquestes maniobres els hi funcionen. Trist? Sí, molt.

I a un lloc on el PSC d'en Serra està cremat, la CiU d'en Falcó es va suïcidar gestionant casos com Sant Roc i deixant manar a l'Albiol, ICV està però ni està ni se l'espera, ERC és residual (com la CUP), Podemos estan barallats (per anar amb la CUP, gran errada de tots dos) i C's espera amb candeletes als 'albiolistes' avergonyits, la veritat que grans esperances de treure'm l'Albiol de sobre no en tinc. Lamentablement.

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

dimarts, 19 de maig del 2015

Els que ens acusen...

(Encetem un micaco recopilador…)
C's Municipals 2015
PP Municipals 2015

Aquesta gent que diu aquestes coses i utilitza aquests eslògans són els que ens acusen als independentistes d'egoistes,xenòfobs,de voler posar fronteres,d'intol·lerants,de nazis i d'un munt de barbaritats més. Amb aquests exemples, queda ben clar que ells són l'exemple de la democràcia tol·lerant al planeta Terra.

 
 
 
Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!

dijous, 14 de maig del 2015

El català, el franquisme i el ministre espanyol

(Encetem un micaco ofès...)

Una ordre del Ministerio de Educación Nacional espanyol suprimeix qualsevol ensenyament relacionat amb la cultura catalana. És abolit l'ensenyament de filologia catalana, de la història moderna de Catalunya, de la geografia de Catalunya, del Dret Civil Català i de la història de l'art medieval català. A les fàbriques s'instal·len rètols on es prohibeix explícitament als obrers parlar en català. L'Institut d'Estudis Catalans es converteix en el Instituto de la Hispanidad de Barcelona. Les planxes d'edició i els romanents editorials del Diccionari General de la Llengua Catalana són destruïts per l'exèrcit espanyol. Es prohibeix per decret l'ús de la llengua catalana com a segona llengua. El governador civil de Tarragona prohibeix els rètols en català als establiments i a la via pública. El General en Cap de Catalunya multa a M. Casanovas Guillen amb 2.000 ptes per dirigir-li una instància en català. El cinema Euterpe de Sabadell és multat i clausurat per haver parlat el seu director en català. La representació teatral d'Els Pastorets a la Garriga és obligada a fer-se en castellà. Circular sobre el "Uso del Idioma Nacional en todos los servicios públicos" per la qual es prohibeix el català. Ordre ministerial que prohibeix el català a les marques comercials. Prohibició del català al cinema. Decret que aprova el nou Reglament notarial segons el qual necessàriament cal fer les escriptures en castellà. Ordre ministerial que obliga a batejar els vaixells en castellà. Nueva ley de educación primaria que només deixa ensenyar en castellà. Reglament de presons: els presos tan sols poden parlar en castellà. Al Registre Civil els noms només seran en castellà. Nou Reglament de Telègrafs pel qual es prohibeix el català.

Aquest és un petit recull del que va haver de patir la llengua i els seus parlants durant el franquisme. Per sort, això no s’assembla ni per casualitat a la realitat quotidiana que tenen els castellanoparlants a la Catalunya actual. 

Que en Wert, Ministro de Cultura de España, hagi fet la comparació de les dues coses només demostra el grau de manipulació que cap a tot allò que és català realitza una certa Espanya des de temps immemorial. Això que he reproduït al començament de l’apunt es pot considerar fàcilment genocidi cultural, i negar aquests fets, ni que sigui per comparació, és una manipulació de la història barroera, interessada i matussera dirigida a crear un estat opinió favorable a determinats interessos polítics. Per molt menys del que ha dit en Wert a qualsevol país seriós un polític hauria de presentar la seva dimissió immediata.

Senyors del PP, quan busquin discursos que incitin a l’odi no cal que vagin a buscar gaire lluny, els tenen dins del seu propi partit.

Me'n vaig al badiu...
Visca la terra !!